Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Σάββατο, Οκτωβρίου 26, 2024

ΠΡΕΒΕΖΑ: Να μην επιστρέψουν οι αγρότες τα χρήματα των ενισχύσεων δηλώνει τοπικός αγροτικός σύλλογος


Αγροτικός Σύλλογος Ωρωπού - Λούρου και περιχώρων  Ν.Πρεβέζης


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Έχουν πλέον ξεπεράσει κάθε όριο θράσους στην κυβέρνηση και στον ΟΠΕΚΕΠΕ στέλνοντας ηλεκτρονικά ραβασάκια σε περισσότερους από 200.000 αγρότες όπου ζητούν πίσω χρηματικά ποσά ενισχύσεων λόγω "λάθους"(;) όπως ενερυθριαστα  αναφέρουν.

Την ίδια στιγμή μάλιστα όπου με την νέα ΚΑΠ που έχουν ψηφίσει όλα τα κόμματα που κυβέρνησαν τον τόπο, έχοντας πετσοκοψει τις ενισχύσεις ακόμα και μέχρι 50% τολμούν να μας μιλάνε για "λάθη" και να ζητούν πίσω χρήματα που οι αγρότες περιμένουν πώς και πώς για να ανταποκριθούν στις καθημερινές υποχρεώσεις τους.

Συνάδελφοι αγρότες-κτηνοτροφοι-μελισσοκόμοι.

Κάθε χρόνο βλέπουμε το εισοδήματα μας να ροκανιζονται όλο και περισσότερο, τα παιδιά μας να φεύγουν στο εξωτερικό.
Βλέπουμε δεκάδες ανθρώπους του κλάδου να εγκαταλείπουν τα κοπάδια και τις καλλιέργειες μη μπορώντας να  ανταπεξέλθουν στο υψηλό κόστος παραγωγής και τις εξευτελιστικά χαμηλές τιμές των προϊόντων μας.
Αντικρίζουμε τη Γη μας να απαξιώνεται και να ρημάζει.
Κοπάδια ολόκληρα να αποδεκατίζονται από μολυσματικές ασθένειες (πανώλη αιγοπροβάτων - ευλογιά) αφού δεν διενεργείται κανένας έλεγχος πουθενά και οι κτηνιατρικες υπηρεσίες εν έτει 2024 με ευθύνη όλων των κυβερνήσεων βρίσκονται αποδεκατισμένες από ανθρώπινο δυναμικό και υλικοτεχνική υποστήριξη.
Η ποιότητα ζωής μας να καταβαραθρωνεται μέρα με την ημέρα , υγεία - παιδεία στα πρόθυρα κατάρρευσης.
Τα καλοκαίρια καιγόμαστε και τους χειμώνες μας πνίγουν οι βροχές.
Το κόστος ζωής μας να αυξάνεται με δραματικο τρόπο και τα νοικοκυριά μας να κόβουν ακόμα και βασικά είδη διατροφής απ' το καθημερινό τραπέζι.

Ολοι εμείς οι βιοπαλαιστές αγρότες δεν θα πρέπει επ ουδενί να παραμείνουμε θεατές αυτού του θεάτρου του παραλόγου αποδεχόμενοι την μοίρα που μας επιβάλλουν μια χούφτα λομπιστες της ΕΕ και τα κόμματα με τις κυβερνήσεις που τους υποστηρίζουν.

Τέλος ο εμπαιγμός κι η κοροϊδία.
Εδώ και τώρα πλαφόν στο αγροτικό ρεύμα και αφορολόγητο πετρέλαιο στους αγρότες.

Να παρθούν άμεσα όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας
για να μην εξαπλωθεί κι άλλο η πανώλη και η ευλογιά των αιγοπροβάτων.
Άμεση καταγραφή και αποζημιώσεις στο 100% όλων των ζημιών σε ζωική και φυτική παραγωγή από τον ΕΛΓΑ.

Δεν αποδεχόμαστε τίποτα, δεν πρέπει και δεν πρόκειται να επιστρέψουμε τίποτα ως απόρροια προβλημάτων και "λαθων" που ποτέ εμείς δεν δημιουργήσαμε και ουδεμία ευθύνη φέρουμε.

Συνάδελφοι

Χρέος μας είναι να βρεθούμε όλοι στην μεγάλη πανελλαδική απεργία στις 20 Νοέμβρη δίνοντας ένα βροντερό παρών συσπειρωμενοι στους συλλόγους και τις ομοσπονδίες μας δίπλα στους σκληρά εργαζόμενους κάθε κλάδου. Στους εκπαιδευτικούς τους γιατρούς και τους νοσηλευτές. Στους λιμενεργάτες- ναυτικούς και τους ντελιβεραδες.
Στους αυτοαπασχολούμενους.

Να φωνάξουμε ένα μεγάλο ΟΧΙ σε πολιτικές που εξαθλιωνουν το λαό μας κάνοντας τον στόχο αντιποίνων σε πολέμους που δημιουργούν άλλοι για τα κέρδη των λίγων. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου