Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Πέμπτη, Οκτωβρίου 24, 2024

Δήμος Πάργας: Πεζοπορική Διαδρομή Ανάδειξης Βαράθρου της Στυγός και Σπηλαίου του Αγίου Αρσενίου


Ο Δήμος Ηγουμενίτσας και ο Δήμος Πάργας, σας προσκαλούν στην πρώτη πεζοπορική διαδρομή του πρόσφατα διανοιγμένου μονοπατιού Βάραθρο Στύγας – Σπήλαιο Αγίου Αρσενίου την Κυριακή 27 Οκτωβρίου2024, στις 9:30 π.μ.

Η πεζοπορία θα ξεκινήσει από το χωριό Τζάρα του Δήμου Πάργας στο Βάραθρο της Στυγός, θα έχει διάρκεια περίπου 1:30 ώρας, με μέτριο βαθμό δυσκολίας και θα ολοκληρωθεί στο σπήλαιο του Αγίου Αρσενίου.

Το μονοπάτι χάραξαν, καθάρισαν και κατέγραψαν ψηφιακά η φυσιολατρική κίνηση Βριλησσός σε συνεργασία με την Αρχιτεκτονική Σχολή των Κοινών (Erasmus+ 2021-2024) μια διακρατική συνεργασία μεταξύ τριών πανεπιστημίων, τριών αρχιτεκτονικών ομάδων και τριών τοπικών πρωτοβουλιών, με επίκεντρο τα κοινά σε αγροτικές περιοχές στη Γαλλία, την Ιταλία και την Ελλάδα.

Αυτή η πρωτοβουλία στοχεύει στην ανάδειξη των δύο αυτών μνημείων, του Βαράθρου της Στυγός όπου σύμφωνα με την μυθολογία η Θέτις βάπτισε τον ξακουστό Αχιλλέα και του Σπηλαίου του Αγίου Αρσενίου, ένα σπήλαιο με σημαντική ιστορική και θρησκευτική αξία. 

Σας προσκαλούμε να συμμετάσχετε σε αυτήν την ξεχωριστή πεζοπορία, για μια ημέρα γεμάτη φυσική ομορφιά και περιπέτεια!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου