Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Τετάρτη, Οκτωβρίου 16, 2024

Δεκτή η προσωρινή ανακοπή για το βαρύ πρόστιμο στον ΦΟΔΣΑ


Δεκτή έγινε η αίτηση ανακοπής για την επιβολή προστίματος 800 χιλιάδων ευρώ στον Αναγκαστικό Σύνδεσμο Διαχείρισης Απορριμμάτων Ηπείρου και έτσι απαλλάσσεται από την υποχρέωση καταβολής μέχρι την τελική εκδίκαση.

Σύμφωνα με το EpirusPost, το τοπίο μετά την δικαστική περιπέτεια στην οποία οδηγήθηκε ο ΦΟΔΣΑ για την σύμβαση λειτουργίας του ΧΥΤΑ Ελληνικού που υλοποιούσε η Περιφέρεια Ηπείρου, αναμένεται να ξεκαθαρίσει πλήρως εντός του επόμενου οκταμήνου οπότε και θα συζητηθεί στο Ελεγκτικό Συνέδριο η έφεση που έχει κατατεθεί.

Η αποδοχή της αίτησης ανακοπής πρακτικά σημαίνει ότι το πρόστιμο των 802 χιλιάδων ευρώ δεν θα γίνει απαιτητό, προς το παρόν από την ΔΟΥ Ιωαννίνων.

Ο Αναγκαστικός Σύνδεσμος Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Ηπείρου, δια του Προέδρου και Δημάρχου Πρέβεζας, Νίκου Γεωργάκου επικαλέστηκε ότι δεν είχε καμία υπαιτιότητα για την καταλογισθείσα παρατυπία, καθώς δεν είχε την δυνατότητα διενέργειας και επίβλεψης του έργου το οποίο είχε ανατεθεί στην Περιφέρεια Ηπείρου.

Υπενθυμίζεται ότι ο διαγωνισμός για την λειτουργία του ΧΥΤΑ Ελληνικού είχε γίνει από την Περιφέρεια Ηπείρου στο πλαίσιο προγραμματικής σύμβασης που είχε υπογράψει με τον Αναγκαστικό Σύνδεσμο Ιωαννίνων το 2015. Από την Περιφέρεια έγιναν στη συνέχεια και οι αλλαγές στην σύμβαση με τον ανάδοχο που οδήγησαν στο βαρύτατο πρόστιμο, το οποίο μετά από Διαχειριστικό Έλεγχο επιβλήθηκε στον Σύνδεσμο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου