Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Πέμπτη, Οκτωβρίου 24, 2024

Μπάρκας : Οι κτηνοτρόφοι της Πρέβεζας αναμένουν ουσιαστικά μέτρα βοήθειας


Οι κτηνοτρόφοι της Πρέβεζας διεκδικούν πραγματικά μέτρα υποστήριξης, την ώρα που το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων αρκείται σε μέτρα καραντίνας κι ευχολόγια για την συγκράτηση των τιμών στο ράφι. 

Οι κτηνοτρόφοι της Πρέβεζας θα αναγκαστούν για 10 μέρες να κρατήσουν σταβλισμένο το κοπάδι τους, με όσα επιπλέον έξοδα αυτό συνεπάγεται, τα σφαγεία της Πρέβεζας, αλλά και εκείνα της ιδιωτικής χονδρεμπορικής αγοράς θα παραμείνουν κλειστά και βέβαια όλοι εύχονται να μην παρουσιαστεί κρούσμα στο Νομό.

Εμείς καλούμε όλους τους αρμοδίους φορείς του Νομού να σταθούν δίπλα στους κτηνοτρόφους κι η κυβέρνηση να προβλέψει άμεσα έκτακτα κονδύλια για την αντιμετώπιση του κόστους της επιδημίας της ευλογιάς των προβάτων για τους παραγωγούς και βέβαια μέτρα για την επιτήρηση των τιμών στην χονδρεμπορική αγορά κρέατος, γάλακτος και φέτας, ώστε να μην υπάρξει κανένα κρούσμα αισχροκέρδειας και τεχνητές ελλείψεις. Ζητούμε την άμεση στελέχωση των υποστελεχωμένων υπηρεσιών αγροτικής ανάπτυξης, σε μια εποχή που θα συναντάμε όλο και συχνότερα αντίστοιχα προβλήματα λόγω και της κλιματικής κρίσης, και ταυτόχρονα αναμένουμε αύξηση των αποζημιώσεων για τυχόν απώλεια ζωικού κεφαλαίου και πρόσβαση σε εμβόλια για τα ζώα που πρέπει να εμβολιαστούν σύμφωνα με τα ισχύοντα πρωτόκολλα.

Παραμένουμε δίπλα στους κτηνοτρόφους της Πρέβεζας και παρακολουθούμε καθημερινά της ανάγκες τους, σε μια συγκυρία κρίσιμη για την κτηνοτροφία του τόπου.

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου