Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Πέμπτη, Οκτωβρίου 03, 2024

ΠΡΕΒΕΖΑ: Ξεκινούν οι απευθείας μεταδόσεις από τη Μετροπόλιταν Όπερα της Νέας Υόρκης - Οι παραστάσεις της χρονιάς


Οι απευθείας μεταδόσεις από τη Μετροπόλιταν  Όπερα της Νέας Υόρκης, που διοργανώνει και παρουσιάζει στην πόλη μας το Δημοτικό Ωδείο Πρέβεζας «Σπύρος Δήμας» και ο Δήμος Πρέβεζας, εγκαινιάζονται για τη νέα σεζόν 2024-2025 το Σάββατο 5 Οκτωβρίου στις 8μμ με την όπερα «Τα παραμύθια του Χόφμαν» του Ζακ Όφενμπαχ.

Πρωταγωνιστεί ο τενόρος Μπένζαμιν Μπέρνχαϊμ στο ρόλο του βασανισμένου από τον έρωτα ποιητή. Η όπερα βασίζεται σε τρεις ιστορίες του Γερμανού συγγραφέα Ε.Τ.Α.Χόφμαν, κάθε μία από τις οποίες περιγράφει και από έναν αποτυχημένο έρωτα του πρωταγωνιστή. Τον πλαισιώνουν οι σοπράνο Έριν Μόρλεϊ ως Ολυμπία, Πρίτι Γιέντε ως Αντωνία και Κλεμεντίν Μάργκεϊν ως Ιουλιέτα.

Ο Μάρκο Αρμιλιάτο διευθύνει την ορχήστρα ενώ το καστ συμπληρώνουν ο Κρίστιαν Βαν Χορν και η Βασιλίζα Μπερζάνσκαγια. Η εντυπωσιακή σκηνοθεσία του Μπάρτλετ Σίαρ αντλεί επιρροές από το Χόλυγουντ, τον Κάφκα αλλά και τον Γούντι Άλεν.

Οι μεταδόσεις γίνονται στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου, Περδικάρη 2 και θα προσφέρουν και πάλι στο κοινό της Πρέβεζας μια επιλογή από τις καλύτερες παραγωγές της σεζόν.  Οι παραστάσεις, που μεταδίδονται σε πραγματικό χρόνο, συνοδεύονται από ελληνικούς υπότιτλους, σε μεταφραστική επιμέλεια της Δώρας Ζαμπέλη και έντυπο ενημερωτικό υλικό.

Οι προβολές που χρονολογούνται τον Δεκέμβριο του 2009 έχουν αποκτήσει πλέον σταθερό κοινό από την πόλη της Πρέβεζας αλλά και όμορες περιοχές της Ηπείρου και της Λευκάδας, καθιστώντας την Πρέβεζα εκ των πρωτοπόρων σε πανελλαδική κλίμακα, στη συνεργασία της με τη Μετροπόλιταν όπερα.

Η φετινή σεζόν περιλαμβάνει επίσης τις ακόλουθες όπερες:

Grounded (Τζανίν Τεσόρι), 9 Νοεμβρίου, 8μμ (μαγνητοσκόπηση)

Τόσκα (Πουτσίνι), 23 Νοεμβρίου, 8μμ

Αΐντα (Βέρντι), 25 Ιανουαρίου, 7:30μμ

Φιντέλιο (Μπετόβεν), 15 Μαρτίου, 7μμ

Οι γάμοι του Φίγκαρο (Μότσαρτ), 26 Απριλίου, 8μμ

Σαλώμη (Στράους), 17 Μαΐου, 8μμ

Ο κουρέας της Σεβίλλης (Ροσσίνι), 31 Μαΐου, 8μμ

 

Τιμή εισιτηρίου 10 ευρώ και 5 ευρώ για μαθητές και φοιτητές.

 Περισσότερες πληροφορίες στο τηλέφωνο 2682025320.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου