Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Τρίτη, Οκτωβρίου 08, 2024

Συγκέντρωση στην Πρέβεζα ενάντια στον πόλεμο


Ανακοίνωση

Δυναμική συγκέντρωση πραγματοποίησε το περασμένο Σάββατο η Τ.Ε. Πρέβεζας του ΚΚΕ ενάντια στο μακελειό των λαών στην περιοχή της Μέσης Ανατολής και την ολοένα πιο επικίνδυνη εμπλοκή της χώρας στον πόλεμο αυτό.

Ομιλητής ήταν ο Γιώργος Πούμπης , μέλος της Τ.Ε. Πρέβεζας του ΚΚΕ. Αναφέρθηκε στην γενοκτονία του Παλαιστινιακού λαού από το κράτος δολοφόνο του Ισραήλ ενώ καταδίκασε και τις επιθέσεις στα κράτη του Λιβάνου και της Συρίας. «Οι δίχως τέλος θηριωδίες του Ισραήλ με στόχο τον έλεγχο ενεργειακών κι εμπορικών διαδρομών οδηγούν τους λαούς της περιοχής σε οδυνηρές συνέπειες, ενώ θέτουν ως στόχο αντιποίνων και τον Ισραηλινό λαό. Επιβεβαιώνεται ότι βρισκόμαστε μπροστά σε μια γενικευμένη ανάφλεξη στην περιοχή με απρόβλεπτες συνέπειες για τους λαούς.» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Τόνισε ότι με την συμμετοχή της κυβέρνησης  της χώρας μας στον πόλεμο αυτό με την παραχώρηση σε Ισραήλ, ΝΑΤΟ και ΗΠΑ στρατιωτικών βάσεων αλλά και πολεμικού υλικού και πετρελαίου, όπως έχει γνωστό, μέσω των ελληνικών διυλιστηρίων γίνεται η χώρα μας συμμέτοχη στον πόλεμο.

Είναι χαρακτηριστικό ότι η βάση του Ακτίου με τα AWACS παίζει ήδη ενεργό ρόλο για λογαριασμό του Ισραήλ στο μακελειό που συντελείται στη Μέση Ανατολή, βάζοντας στο στόχαστρο αντιποίνων και την χώρα μας. Ο ομιλητής κάλεσε το λαό της Πρέβεζας να μην  επιτρέψει να συνεχίζονται τα δολοφονικά σχέδια σε βάρος του, σε βάρος του ελληνικού λαού, συνολικότερα των λαών που ματώνουν.

Το ΚΚΕ εκφράζει την αλληλεγγύη του στους λαούς της περιοχής  που δοκιμάζονται σκληρά και απαιτεί:

• Εδώ και τώρα να επιστρέψει η ελληνική φρεγάτα από την Ερυθρά Θάλασσα που είναι κυριολεκτικά στο "στόμα του λύκου", στο πλαίσιο της επιχείρησης "Aspides" της ΕΕ.

• Να αποσυρθεί κάθε στήριξη της ελληνικής κυβέρνησης στο κράτος-δολοφόνο του Ισραήλ και να απεμπλακεί η χώρα μας από τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους, να κλείσουν οι αμερικανοΝΑΤΟικές βάσεις και υποδομές.

• Να κλείσει τώρα η βάση του Ακτίου

Μετά την ομιλία ακολούθησε πορεία στους δρόμους της πόλης.

Οι λαοί έχουν τη δύναμη να ακυρώσουν τους επικίνδυνους σχεδιασμούς. Να μη δεχθούν να γίνουν "κρέας στα κανόνια" των ιμπεριαλιστών και να νικήσουν το σύστημα που γεννά φτώχεια, πολέμους και προσφυγιά.

ΤΟΜΕΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΡΕΒΕΖΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου