Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Δευτέρα, Οκτωβρίου 28, 2024

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το Πρόγραμμα Δημιουργικών Τεχνών για την Κοινωνική Ένταξη”, που πραγματοποιήθηκε στην Πρέβεζα


Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το “Art for Inclusion- Art of Inclusion” Πρόγραμμα Δημιουργικών Τεχνών για την Κοινωνική Ένταξη”, που πραγματοποιήθηκε στην Πρέβεζα από τις 22 έως τις 25 Οκτωβρίου 2024, στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus+. 

Το πρόγραμμα, το οποίο συγκέντρωσε νέους και εκπαιδευτές από την Ελλάδα, την Πολωνία, την Ουκρανία, την Τουρκία και τη Ρουμανία, εστίασε στη χρήση των τεχνών ως εργαλείο για την ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής και την προώθηση της ένταξης. 

Συγκεκριμένα συμμετείχαν μαθητές και μαθήτριες από το Μουσικό Σχολείο Πρέβεζας, από το σχολείο Stowarzyszenie Przyjaciol Gimnazjum w Proszowicach (Πολωνία), από την οργάνωση Incirliova Genclik Kultur Sanat ve Gelisim Dernegi (Τουρκία) και από το σχολείο Palatul Copiilor Constanta (Ρουμανία).

Κατά τη διάρκεια των τριών ημερών, οι συμμετέχοντες παρακολούθησαν εργαστήρια που αφορούσαν βασικές δεξιότητες φωτογραφίας, δημιουργία ψηφιακών ιστοριών, αφηγηματική τέχνη και την κατασκευή προσωπικών ιστοριών μέσα από storyboards. Είχαν επίσης την ευκαιρία να επισκεφτούν το Μουσικό Σχολείο Πρέβεζας, όπου όλοι μαζί τραγούδησαν το εμβληματικό τραγούδι «Ακορντεόν» του Μάνου Λοϊζου και χόρεψαν, δημιουργώντας μια συγκινητική στιγμή ενότητας και χαράς. Οι συμμετέχοντες έμειναν ενθουσιασμένοι από την εμπειρία και ανέπτυξαν σχέσεις με τους μαθητές του Μουσικού Σχολείου, ενισχύοντας το αίσθημα συνεργασίας και ανταλλαγής πολιτισμών. Στη συνέχεια, επισκέφτηκαν το Αρχαιολογικό Μουσείο της Νικόπολης και περιηγήθηκαν στον αρχαιολογικό χώρο της Νικόπολης .

Θα θέλαμε να εκφράσουμε τις θερμές μας ευχαριστίες στο Τμήμα Πολιτισμού του Δήμου Πρέβεζας για την υποστήριξή τους, με την παραχώρηση της αίθουσας της Δημοτικής Πινακοθήκης καθώς και του τεχνικού εξοπλισμού.

Ευχαριστούμε όλους όσοι συμμετείχαν και στήριξαν αυτή την προσπάθεια για να προάγουμε τις αξίες της συνεργασίας και της αλληλεγγύης μέσω της τέχνης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου