Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Πέμπτη, Οκτωβρίου 03, 2024

ΠΡΕΒΕΖΑ: Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι προβολές της “Θυσίας” του Μπάμπη Τσόκα


Με μεγάλη συμμετοχή κόσμου σε όλες τις προβολές που ξεκίνησαν το Σάββατο και ολοκληρώθηκαν χθες έπεσε η αυλαία της παρουσίασης της ταινίας του Πρεβεζάνου σκηνοθέτη Μπάμπη Τσόκα βασισμένη στο βιβλίο του δικηγόρου Απόστολου Τάσση “Το ρολόι στο σύννεφο” .

Με πρωταγωνιστές τους Χρήστο Ζερίτη , Μυρτώ Καμβυσίδη, Περικλή Σταύρου , Δώρα Μπάλλα και την συμμετοχή ακόμη χιλίων και πλέον ερασιτεχνών ηθοποιών /εθελοντών από την Πρέβεζα και την Καλαμάτα η ταινία κάνει μια αναδρομή στην Πρέβεζα των δεκαετιών του 20,του 30 και του 40 με τον έρωτα δυο νέων ανθρώπων του Θεόφιλου Παπαγεωργίου και της Κικής Καστάνη να θυσιάζεται στον Μολώχ του πολέμου.

Με επίκεντρο τον “ματωμένο γάμο” των δύο νέων ξεδυπλώνεται ένα κουβάρι γεγονότων μιας ταραγμένης πολιτικά εποχής που σημαδεύει η Μικρασιατική Καταστροφή .

Η καθημερινότητα της μκρής επαρχιακής πόλης, το πέρασμα και η αυτοκτονία του Κώστα Καρυωτάκη από αυτή, η εξόντωση των Εβραίων και στο τέλος ο πόλεμος του 1940 αποτυπώθηκαν με φόντο γνώριμους και ανέγγιχτους από το χρόνο χώρους στο ιστορικό κέντρο και σε άλλα σημεία της πόλης.

Τα γυρίσματα της ταινίας ξεκίνησαν πριν από 3 χρόνια και ο σκηνοθέτης Μπάμπης Τσόκας την αφιέρωσε στους εθελοντές ευελπιστώντας να μείνει παρακαταθήκη για τις επόμενες γενιές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου