Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Κυριακή, Οκτωβρίου 20, 2024

ΠΡΕΒΕΖΑ: Θετικές εξελίξεις στο θέμα του Νοσοκομείου


Το θέμα της υγειονομικής περίθαλψης των κατοίκων της περιοχής με επίκεντρο το τοπικό νοσηλευτικό ίδρυμα δεν είχε λάβει την απαιτούμενη προσοχή με κύρια ευθύνη του κεντρικού κράτους και του Υπουργείου Υγείας.

Το τελευταίο όμως καιρό με σημαντικές πολιτικές παρεμβάσεις, τα πράγματα φαίνεται πως αλλάζουν προς το καλύτερο και πως το επόμενο διάστημα το νοσοκομείο της Πρέβεζας αναμένεται να είναι σε σαφώς καλύτερη μοίρα τόσο από άποψη έμψυχου δυναμικού όσο και κτιριακά. 

Σύμφωνα με πηγές του PrevezaBest, ο τοπικός κυβερνητικός βουλευτής, Σπύρος Κυριάκης έχει θέσει ως άμεση προτεραιότητα να τελειώσει το ζήτημα της κτιριακής αναβάθμισης του νοσοκομείου και αυτό αποτέλεσε επίκεντρο της συνάντησης που είχε πρόσφατα με τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, δείτε ΕΔΩ ενώ, όπως φαίνεται, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές οι τεχνικές υπηρεσίες του νοσοκομείου έχουν "πάρει φωτιά" προκειμένου τελειώσουν άμεσα την μελέτη για την ουσιαστική αναβάθμιση των χειρουργείων. 

Να θυμίσουμε πως σύμφωνα με τον απολογισμό ενός έτους του Σπύρου Κυριάκη στη Βουλή στον Τομέα Υγείας με αναφορά το Νοσοκομείο της Πρέβεζας έχουν γίνει τα παρακάτω:

● Στις Άγονες και Προβληματικές περιοχές το Νοσοκομείο της Πρέβεζας.

● Προκήρυξη 17 θέσεων Ιατρών στο Γενικό Νοσοκομείο Πρέβεζας

● 11 κλάδου ΕΣΥ

● 2 επικουρικοί

● 4 με σύμβαση ορισμένου χρόνου

και 13 θέσεων Νοσηλευτικού και λοιπού προσωπικού.

● 325.000€ για το Γενικό Νοσοκομείο της Πρέβεζας, εκ των οποίων 280.000€ για αγορά 80 νέων κλινών και 45.000€ για προμήθεια αναισθησιολογικού συγκροτήματος.

550.000€ για την αναβάθμιση του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών του Γενικού Νοσοκομείου Πρέβεζας.

Επίσης και από την Περιφέρεια υπάρχουν σε εξέλιξη οι εργασίες ανακαίνισης και εκσυγχρονισμού του Γενικού Νοσοκομείου Πρέβεζας όπου σύμφωνα με την σύμβαση ο ορίζοντας ολοκλήρωσής τους είναι η 6η Αυγούστου 2025.

Το έργο έχει προϋπολογισμό 845.000 ευρώ, κονδύλι που προέρχεται αποκλειστικά από πόρους της Περιφέρειας Ηπείρου.

Με τις προγραμματισμένες εργασίες θα βελτιωθεί συνολικά η λειτουργικότητά του, θα εξυπηρετείται καλύτερα το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό και θα παρέχονται καλύτερες υπηρεσίες στους ασθενείς και στους επισκέπτες του.

Όλα τα παραπάνω, συνηγορούν σε μια ουσιαστική αναβάθμιση του τοπικού νοσηλευτικού ιδρύματος. 

Χρήστος Ανεμοζάλης


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου