Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Παρασκευή, Οκτωβρίου 25, 2024

Νοσοκομείο Πρέβεζας - Προλαμβάνω τον καρκίνο του μαστού


Η Μαιευτική/ Γυναικολογική Κλινική του Νοσοκομείου Πρέβεζας, αναγνωρίζοντας τη σημασία της έγκαιρης διάγνωσης του καρκίνου του μαστού, βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της πρόληψης.

Οι γυναικολόγοι της κλινικής παρέχουν ολοκληρωμένη ενημέρωση σχετικά με τους παράγοντες κινδύνου, τα συμπτώματα και τη σημασία των τακτικών εξετάσεων.

Οι γιατροί και οι μαίες του νοσοκομείου ενημερώνουμε τις γυναίκες ηλικίας 45 – 74 ετών, που είναι δικαιούχοι στο «Εθνικό Πρόγραμμα για την Πρόληψη του Καρκίνου του Μαστού – Φώφη Γεννηματά», για τη δυνατότητα συμμετοχής τους στο Πρόγραμμα και (στις γυναίκες, που δεν διαθέτουν άυλη συνταγογράφηση), εκτυπώνεται το παραπεμπτικό για τη διενέργεια της ψηφιακής μαστογραφίας. Η δαπάνη των εξετάσεων, είναι μηδενική. Κατά την ιατρική επίσκεψη, ενθαρρύνουμε και καθοδηγούμε (σε περίπτωση αδυναμίας)  τις γυναίκες να ενεργοποιήσουν την άυλη συνταγογράφηση.

Γιατί είναι σημαντική η έγκαιρη διάγνωση;

Ο καρκίνος του μαστού, όταν εντοπιστεί στα αρχικά στάδια, είναι πλήρως θεραπεύσιμος. Η τακτική επίσκεψη στον γυναικολόγο και η συμμετοχή στα προγράμματα πρόληψης είναι τα καλύτερα όπλα μας ενάντια σε αυτήν τη νόσο.

Μην ξεχνάτε:

 * Αυτοεξέταση: Είναι σημαντικό να γνωρίζετε το σώμα σας και να ελέγχετε τακτικά τους μαστούς σας για τυχόν αλλαγές.

 * Τακτικές επισκέψεις: Πηγαίνετε τακτικά στον γυναικολόγο για προληπτικό έλεγχο, ακόμη και αν δεν έχετε συμπτώματα.

 * Υγιεινός τρόπος ζωής: Μια ισορροπημένη διατροφή, η τακτική άσκηση και η αποφυγή του καπνίσματος συμβάλλουν στην καλή υγεία και μειώνουν τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου.

Επικοινωνήστε με την Μαιευτική Γυναικολογική Κλινική του Νοσοκομείου Πρέβεζας για περισσότερες πληροφορίες και κλείστε το ραντεβού σας σήμερα.

 

Η υγεία σας είναι στα χέρια σας!

 

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 26823 61282.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε:  proliptikes.gov.gr

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου