Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Κυριακή, Οκτωβρίου 13, 2024

Η Ένωση Λογοτεχνών Πρέβεζας για την παρουσίαση του βιβλίου-φωτογραφικού λευκώματος «Οδικές και θαλάσσιες μεταφορές στον νομό Πρέβεζας»


Η Ένωση Λογοτεχνών Πρέβεζας (Λογοτεχνική Στέγη) προσκαλεί τα μέλη της, τους φίλους της και τους πολίτες της Πρέβεζας, να παρευρεθούν στην παρουσίαση του βιβλίου-φωτογραφικού λευκώματος «
Οδικές και θαλάσσιες μεταφορές στον νομό Πρέβεζας» του Βασίλη Γ. Δήμου, που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2024 και ώρα 7:00 μ.μ. στη Θεοφάνειο Αίθουσα Τέχνης στην Πρέβεζα. Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι: Σπύρος Γ. Μπρίκος (ιατρός, Υπ. Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, συγγραφέας) και Σωτήρης Νούσιας (ποιητής, μέλος του Δ.Σ. της Ένωσης Λογοτεχνών Πρέβεζας). Την εκδήλωση θα συντονίσει η Κική Σακκά (υπεύθυνη της Λέσχης Ανάγνωσης της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Πρέβεζας), και θα πλαισιώσει  μουσικά ο τραγουδοποιός  Κώστας Αντύπας. Την παρουσίαση του βιβλίου-φωτογραφικού λευκώματος συνδιοργανώνουν ο Δήμος Πρέβεζας, η Δημοτική Βιβλιοθήκη Πρέβεζας, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αυτοκινητιστών Υπεραστικών Συγκοινωνιών (ΠΟΑΥΣ), το Τμήμα Γ.Α.Κ. Πρέβεζας και η Ένωση Λογοτεχνών Πρέβεζας.

Το βιβλίο του Βασίλη Γ. Δήμου «Οδικές και θαλάσσιες μεταφορές στον νομό Πρέβεζας», με έργο στο εξώφυλλο από τον εικαστικό Δημήτρη Μπέκα,  είναι ένα σπουδαίο σύγγραμμα, μία πολυετής μελέτη της ιστορίας των μεταφορών στην Ήπειρο, με έμφαση κυρίως στην ιστορία του ΚΤΕΛ Ν. Πρέβεζας. Η ιστορία βέβαια αυτή, έχει πάντοτε σαν φόντο τα μεγάλα γεγονότα που συνέβησαν τόσο σε εθνικό, όσο και σε παγκόσμιο επίπεδο. Το «ειδικό» επομένως αντικείμενο μελέτης των μεταφορών, γίνεται μία πολυπρισματική έρευνα που καταγράφει την αλλαγή και την εξέλιξη των συνθηκών και των υλικών όρων ζωής των ανθρώπων, του πλουτισμού και της καθημερινότητας τους. Η Ένωση Λογοτεχνών Πρέβεζας εύχεται στον συγγραφέα Βασίλη Γ. Δήμο καλόδρομον το έργο του αυτό.

 

Για το Δ.Σ. της Ένωσης Λογοτεχνών Πρέβεζας,

 

Ο Πρόεδρος, Θωμάς Νάτσος

Ο Γενικός Γραμματέας, Σπύρος Γ. Μπρίκος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου