Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Παρασκευή, Οκτωβρίου 11, 2024

Τριήμερες εκδηλώσεις για την απελευθέρωση της Πρέβεζας - Το πρόγραμμα


Η πόλη της Πρέβεζας, στις 21 Οκτωβρίου και ημέρα Δευτέρα, θα γιορτάσει φέτος τα 112 χρόνια από την Απελευθέρωσή της. 

Προκειμένου να δοθεί όσο το δυνατόν μεγαλύτερη βαρύτητα στο σημαντικότερο γεγονός της νεότερης ιστορίας της πόλης μας, o Δήμος Πρέβεζας διοργανώνει σειρά εκδηλώσεων οι οποίες ξεκινούν το Σάββατο 19 Οκτωβρίου 2024 και κορυφώνονται τη Δευτέρα στις 21 Οκτωβρίου 2024 . 

Το Σάββατο 19-10-2024 θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για την Απελευθέρωση της Πρέβεζας , στο Πολιτιστικό Κέντρο «ΟΑΣΗ» θεατρική παράσταση , από την Ένωση Ηπειρωτών Αγ. Δημητρίου «ΤΟ ΚΟΥΓΚΙ» οι οποίοι παρουσιάζουν πρωτότυπα θεατρικά έργα γραμμένα από τον Συρρακιώτη κ. Ηλία Δήμα , Ομότιμο Καθηγητή του ΤΕΦΑΑ Πανεπιστημίου Αθηνών, εμπνευσμένα από την ιστορία και τον τρόπο ζωής της Ηπείρου, που σκοπό έχουν να προβάλλουν τα έθιμα της Ηπείρου. 

Το έργο που θα παρουσιάσει η ομάδα είναι το “"ΤΑ ΟΧΥΡΑ ΤΟΥ ΜΠΙΖΑΝΙΟΥ Νικολάκης Εφέντης τραγικός Ήρωας" , η είσοδος για το κοινό είναι δωρεάν . 

Στις 20-10-2024 και ώρα 12:00 θα πραγματοποιηθεί επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο πεσόντων της Νικόπολης παρουσία αντιπροσωπειών και επισήμων των φορέων της πόλης και σχολικών μονάδων. 

Το πρόγραμμα συνεχίζεται στις 19:30 με εκδήλωση στο Πνευματικό Κέντρο της Μητρόπολης με κεντρική ομιλία η οποία θα αφορά στην Απελευθέρωση της Πρέβεζας , η εκδήλωση θα πλαισιώνεται από το χορευτικό του Δήμου Πρέβεζας , από την Χορωδία Παραδοσιακής Μουσικής του Δημοτικού Ωδείου Πρέβεζας «ΣΠΥΡΟΣ ΔΗΜΑΣ» και την Χορωδία Πρέβεζας «Ηχοχρώματα» . 

Στις 21-10-2024 στις 10:30 θα πραγματοποιηθεί Δοξολογία στον Μητροπολιτικό Ναό Αγ. Χαραλάμπους και πανηγυρικός της ημέρας από καθηγητή της Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. 

Στη συνέχεια με τη συνοδεία της Φιλαρμονικής Πρέβεζας «ΟΡΦΕΑΣ», η οποία θα παιανίζει από το πρωί στις γειτονιές της πόλης , θα πραγματοποιηθεί επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων από τις επίσημες αρχές του Δήμου και των προσκεκλημένων στο Μνημείο Ηρώων της πόλης. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου