Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Τρίτη, Οκτωβρίου 22, 2024

Έγκριση μελετών για την ανάδειξη του Οίκου Γεωργίου Εκδίκου της Νικόπολης


Στην έγκριση μελέτης αναστήλωσης κιόνων και τεχνικής έκθεσης κατασκευής μεταλλικού διαδρόμου με κλίμακα σε χώρους του Παλατιού (Οίκου Γεωργίου Εκδίκου) της αρχαίας Νικόπολης για λόγους προστασίας και ανάδειξης του Μνημείου προχώρησε το Υπουργείο Πολιτισμού.

Η έγκριση δόθηκε με συγκεκριμένους όρους όπως η εκπόνηση μελέτης των υφιστάμενων υλικών από ειδικευμένο μηχανικό , να ληφθεί μέριμνα ώστε να περιοριστεί η διάβρωση της επιφάνειας των κιόνων καθώς και να συνταχθούν οι απαραίτητες κατασκευαστικές λεπτομέρειες για την υλοποίηση του μεταλλικού διαδρόμου.
Ο Οίκος του εκδίκου Γεωργίου, μια μεγάλη και πολυτελή αστική οικία αναπτύσσεται σε γήλοφο, περιβάλλεται από τέσσερις δρόμους και καταλαμβάνει μια οικοδομική νησίδα, περίπου 9.000 τ.μ. Σε ψηφιδωτό δάπεδο της οικίας μαρτυρείται το όνομα του εκδίκου Γεωργίου, του αξιωματούχου που ήταν επιφορτισμένος με την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των πολιτών έναντι του κράτους. Με βάση τα συστήματα δομής, αναγνωρίζονται τρεις οικοδομικές φάσεις από τον 1ο αι. ως και τις αρχές του 7ου αι. μ.Χ.
Οι εργασίες που βρίσκονται σε εξέλιξη πραγματοποιούνται στο χώρο απο το Υπουργείο Πολιτισμού και περιλαμβάνουν εργασίες αναστύλωσης και ανάδειξης του σημαντικού μνημείου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου