Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Σάββατο, Οκτωβρίου 12, 2024

Τα θέματα στην Περιφερειακή Επιτροπή και στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Ηπείρου


Την Τρίτη 15-10-2024 και ώρα 9:30  θα συνεδριάσει η Περιφερειακή Επιτροπή  με θέματα ημερήσιας διάταξης τα εξής:

1. Έγκριση του 2ου/11-10-2024 Πρακτικού (αποσφράγιση και αξιολόγηση οικονομικών προσφορών) της Επιτροπής Διαγωνισμού της από 16-04-2024 ανοιχτής διαδικασίας για τη σύναψη ηλεκτρονικής δημόσιας σύμβασης μελέτης κάτω των ορίων του Ν. 4412/2016, για την επιλογή αναδόχου εκπόνησης της μελέτης της Περιφέρειας Ηπείρου «Μελέτη οριοθέτησης ποταμού Αώου και αρχιτεκτονική ανάπλαση παρόχθιας περιοχής Κοινότητας Κόνιτσας», προϋπολογισμού € 1.338.627,75 με ΦΠΑ.

2. Έγκριση του από 10-10-2024 Πρακτικού της Επιτροπής Διενέργειας της διαδικασίας διαπραγμάτευσης, χωρίς προηγούμενη δημοσίευση με εφαρμογή του άρθρου 32 παρ. 2γ του Ν. 4412/2016 λόγω κατεπείγουσας ανάγκης, για την υλοποίηση του έργου της Π.Ε. Ιωαννίνων «Επείγουσες συμπληρωματικές εργασίες στο έργο Βιοκλιματική ανάπλαση και ενσωμάτωση τεχνολογιών εξοικονόμησης ενέργειας και ΑΠΕ στη Ζωσιμαία Παιδαγωγική Ακαδημία», προϋπολογισμού 171.000,00 € με ΦΠΑ και κατακύρωση των αποτελεσμάτων της διαπραγμάτευσης.

3. Έγκριση χορήγησης παράτασης προθεσμίας περαίωσης των εργασιών του υποέργου με α/α 1 «Επέκταση – αναβάθμιση ΧΥΤ Ελληνικού  (Β’ Φάση)», της Πράξης «Επεκτάσεις Υφιστάμενων ΧΥΤ Περιφέρειας Ηπείρου και Μετατροπή σε ΧΥΤΥ» με κωδικό ΟΠΣ 5002616, αναδόχου «ΗΛΕΚΤΩΡ Ανώνυμη Εταιρεία Ενεργειακών και Περιβαλλοντικών Εφαρμογών και δ.τ. ‘ΗΛΕΚΤΩΡ Α.Ε.’», μέχρι την 30-04-2025.

4. Έγκριση του 2ου Α.Π.Ε. (Υπερβατικού λόγω αναθεώρησης) του έργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Αποκατάσταση φράγματος υδρομάστευσης στη θέση Ζγάρα Τ.Κ Καταρράκτη από ζημιές που προκλήθηκαν μετά από έντονη θεομηνία», αναδόχου «Γ.Ν & Θ. ΘΩΜΑΣ Ο.Ε.».

5. Έγκριση δαπάνης και διάθεση πίστωσης για την υπερωριακή εργασία υπαλλήλων της Δ/νσης Τεχνικών έργων της Περιφέρειας Ηπείρου για το Β’ εξάμηνο του 2024.

6. Έγκριση σύναψης Προγραμματικής Σύμβασης και των όρων αυτής μεταξύ της Περιφέρειας Ηπείρου του Υπουργείου Πολιτισμού και της Ιεράς Μητρόπολης Ιωαννίνων, για την υλοποίηση του έργου «Άμεσα μέτρα αντιμετώπισης της κατερχόμενης υγρασίας στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Νεγάδων, Δήμου Ζαγορίου, Π.Ε. Ιωαννίνων», προϋπολογισμού 320.000,00 € με ΦΠΑ, ορισμός εκπροσώπων για την Κοινή Επιτροπή Παρακολούθησης της σύμβασης και έγκριση δαπάνης και διάθεση πίστωσης (ανάκληση της αριθ. 7/468/18-03-2022 απόφασης της Οικονομικής Επιτροπής).

7. Έγκριση σύναψης Προγραμματικής Σύμβασης και των όρων αυτής, μεταξύ της Περιφέρειας Ηπείρου και της  6ης Υγειονομικής Περιφέρειας Πελοποννήσου, Ιονίων Νήσων, Ηπείρου & Δυτικής Ελλάδας, για την διάθεση επιβλεπόντων μηχανικών Α) για την εκτέλεση τμήματος του έργου «Αναβάθμιση - Ανακαίνιση - Εκσυγχρονισμός & Αναδιαρρύθμιση Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών (Τ.Ε.Π.) σε τρία (3) Νοσοκομεία της 6ης Υ.ΠΕ.: Τμήμα Α: Γ.Ν. Ιωαννίνων “ΧΑΤΖΗΚΩΣΤΑ”» και Β) του έργου «Ενεργειακή και Λειτουργική Αναβάθμιση και Ανακαίνιση Κέντρων Υγείας (ΚΥ) Κόνιτσας, Μετσόβου» και  ορισμός εκπροσώπων για την Κοινή Επιτροπή Παρακολούθησης της σύμβασης.

8. Έγκριση χορήγησης παράτασης προθεσμίας περαίωσης των εργασιών του έργου της Π.Ε. Ιωαννίνων «Αποκατάσταση τοίχων αντιστήριξης δημοτικών δρόμων οικισμού Πραμάντων Δήμου Βορείων Τζουμέρκων», αναδόχου «ΑΡΛΕΤΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ κ’ ΣΙΑ ΕΕ», μέχρι την 05-12-2024.

9. Έγκριση χορήγησης παράτασης προθεσμίας περαίωσης των εργασιών του έργου της Π.Ε. Ιωαννίνων «Άμεση ολοκλήρωση εργασιών κατασκευής προσβάσεων και έργων υποδομής στην γέφυρα Λοφίσκου», αναδόχου «ΖΙΩΓΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΙ ΣΙΑ Ο.Ε.», μέχρι την 31-12-2024. 

10. Έγκριση δαπάνης και διάθεση πίστωσης για τις εκτός έδρας μετακινήσεις των υπαλλήλων της Δ/νσης Τεχνικών Έργων της Π.Ε. Ιωαννίνων για το δίμηνο Νοεμβρίου - Δεκεμβρίου έτους 2024.

11. Έγκριση δαπάνης και διάθεση πίστωσης για τις εκτός έδρας μετακινήσεις των υπαλλήλων της Δ/νσης Αναπτυξιακού Προγραμματισμού Περιφέρειας Ηπείρου για το δίμηνο Νοεμβρίου - Δεκεμβρίου έτους 2024, για υπηρεσιακές ανάγκες για τον έλεγχο επενδύσεων ενταγμένων στους Αναπτυξιακού Νόμους, 3299/2004, Ν.3908/11 και Ν.4399/2016.

12. Έγκριση δαπάνης και διάθεσης πίστωσης για την συμμετοχή της Περιφέρειας Ηπείρου, με το Epirus Film Office, στην δημιουργία ταινίας μεγάλου μήκους μυθοπλασίας με θέμα «Το Δέντρο του Ιούδα - Under the Judas Tree ”».

13. Έγκριση δαπάνης και διάθεση πίστωσης, για την προμήθεια ανταλλακτικών και εργασιών συντήρησης – επισκευής Μηχανημάτων και Οχημάτων και ειδών συνεργείου (ανταλλακτικά – αναλώσιμα κλπ) της Περιφερειακής Ενότητας Ιωαννίνων.

14. Έγκριση τροποποίησης δρομολογίων τετράμηνης παράτασης των συμβάσεων μεταφοράς μαθητών, των αναδόχων του Δυναμικού Συστήματος Αγορών μεταφοράς μαθητών Α/θμιας και Β/θμιας εκπαίδευσης, χωρικής αρμοδιότητας Π.Ε. Ιωαννίνων.

15. Έγκριση δαπάνης και διάθεση πίστωσης για τη διακίνηση της επείγουσας αλληλογραφίας (ταχυμεταφορά με courier), για τις ανάγκες των υπηρεσιών της Π.Ε. Ιωαννίνων της Περιφέρειας Ηπείρου, για το έτος 2025.

16. Έγκριση τροποποίησης της αριθμ. 26/1853/3-9-2024 απόφασης της Περιφερειακής Επιτροπής, ως προς την αντικατάσταση μελών της Επιτροπής Διενέργειας της διαγωνιστικής διαδικασίας, για την υλοποίηση των υποέργων Νο 1 & 2 της Πράξης: «Προτεραιότητα 6 "ΕΠΙΣΙΤΙΣΤΙΚΗ ΒΟΗΘΕΙΑ & ΥΛΙΚΗ ΣΤΕΡΗΣΗ"/ΠΑΔΚΣ - ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΥ» η οποία έχει ενταχθεί στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανθρώπινο Δυναμικό & Κοινωνική Συνοχή 2021-2027»

17. Έγκριση δαπάνης και διάθεσης πίστωσης για την ανανέωση της ετήσιας συνδρομής για την χρήση της ιστοσελίδας www.oenet.gr για το έτος 2024. 

18. Έγκριση πραγματοποίησης πρακτικής άσκησης φοιτητή ΑΤΕΙ σε Υπηρεσίες της Περιφέρειας Ηπείρου/Π.Ε. Ιωαννίνων.

19. Έγκριση δαπάνης και διάθεση πίστωσης, για τη συμμετοχή της Περιφέρειας Ηπείρου / Π.Ε. Ιωαννίνων στην διοργάνωση, με την Ελληνική Ομοσπονδία, του 1ου  Πανελληνίου Κυπέλλου Ομαδικής Αισθητικής Γυμναστικής, στις 18 και 20 Οκτωβρίου 2024, στην Πρέβεζα.

20. Έγκριση δαπάνης και διάθεση πίστωσης, για τη συμμετοχή της Περιφέρειας Ηπείρου / Π.Ε. Ιωαννίνων στην διοργάνωση, με το «Σωματείο Φίλοι της Επέκεινα χώρα», της εκδήλωσης του πολυθεματικού φεστιβάλ Zagori Fiction Days από  31-10-2024  μέχρι  2-11-2024 στην Βίτσα Ζαγορίου.

21. Κατάρτιση και έγκριση των όρων της διακήρυξης ανοιχτής διαδικασίας κάτω των ορίων του Ν.4412/2016, για την κατασκευή του έργου της Π.Ε. Άρτας «Συντήρηση επαρχιακού οδικού δικτύου ΠΕ Άρτας», προϋπολογισμού € 58.000,00 με ΦΠΑ και συγκρότηση της Επιτροπής Διενέργειας.

22. Έγκριση δαπανών και διάθεση πιστώσεων λειτουργικών δαπανών της Π.Ε. Άρτας.

23. Έγκριση του 1ου Α.Π.Ε. και του 1ου Π.Κ.Τ.Μ.Ν.Ε. του έργου «Βελτίωση - εκσυγχρονισμός αρδευτικών έργων ΤΟΕΒ Ραγίου-Κεστρίνης» του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης της Ελλάδας (Π.Α.Α.) 2014-2020, με κωδικό ΟΠΣΑΑ: 0022042071, αναδόχου «ΚΟΙΝΟΠΡΑΞΙΑ ΤΟΠΑΛΙΔΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ - Φ. ΠΥΡΤΣΙΟΣ ΚΑΙ ΣΙΑ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΠΑΡΟΧΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥΧΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (ΙΚΕ)».

24. Έγκριση δαπανών απολογιστικά και διάθεση πιστώσεων για την μίσθωση μηχανημάτων έργου με το απαραίτητο προσωπικό τους για την αντιμετώπιση αναζωπυρώσεων και πυρασφάλειας, μετά την εκδήλωση πυρκαγιάς στην περιοχή της Δ.Κ. Άγιος Αρσένιος του Δήμου Φιλιατών.

25. Έγκριση δαπάνης και διάθεση πίστωσης για  επιστροφή ποσού  στο πλαίσιο του Έργου CLLD – του Επιχειρησιακού Προγράμματος Συνεργασίας «INTERREG IPA CBC Ελλάδα - Αλβανία».

26. Έγκριση πραγματοποίησης δαπανών, διάθεσης πιστώσεων και δέσμευσης πολυετών υποχρεώσεων της Π.Ε. Θεσπρωτίας.

27. Έγκριση υποκατάστασης αναδόχου για την εκτέλεση υπηρεσιών μεταφοράς μαθητών χωρικής αρμοδιότητας Π.Ε. Θεσπρωτίας, λόγω πώλησης οχήματος.

28. Έγκριση χορήγησης παράτασης προθεσμίας περαίωσης του έργου της Π.Ε. Πρέβεζας «Ασφαλτοστρώσεις, βελτιώσεις, συντηρήσεις οδικών τμημάτων σε περιοχές του Δήμου Πάργας», αναδόχου «Άγγελου Τσιμπίκη του Ιωάννη Ε.Δ.Ε.», μέχρι την 31-08-2025.

29. Έγκριση πραγματοποίησης δαπανών και διάθεση πίστωσης για την αντιμετώπιση λειτουργικών αναγκών των υπηρεσιών της Π. Ε. Πρέβεζας.

30. Έγκριση διόρθωσης – συμπλήρωσης της αριθμ. 24/1793/19-08-2024 απόφασης της Περιφερειακής Επιτροπής, περί παράτασης των συμβάσεων της 1ης, 2ης και 3ης Πρόσκλησης Υποβολής Οικονομικών Προσφορών για την μεταφορά μαθητών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης χωρικής αρμοδιότητας Περιφέρειας Ηπείρου/ Π.Ε. Πρέβεζας για τα σχολικά έτη 2022-2023 και 2023-2024, στο πλαίσιο άσκησης των δικαιωμάτων προαίρεσης.

 

ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΔΙΑΤΑΞΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

(Συνεδρίαση Πέμπτη 17 Οκτωβρίου)

 

 

Την Πέμπτη δεκαεπτά (17)  Οκτωβρίου έτους 2024 και ώρα 13.00 θα συνεδριάσει το Περιφερειακό Συμβούλιο με τα παρακάτω θέματα Ημερήσιας Διάταξης:  

1. Επικύρωση πρακτικών -αποφάσεων 12ης/3-9-2024 τακτικής -διά ζώσης- συνεδρίασης Π.Σ.

2. Αντικατάσταση τακτικού μέλους της Επιτροπής Κοινωνικών Θεμάτων Π.Η., λόγω ανεξαρτητοποίησης του μέλους που  κατείχε τη θέση.

3. Σύσταση και συγκρότηση Περιφερειακής Επιτροπής Ισότητας των Φύλων Περιφέρειας Ηπείρου.

4. Ορισμός εκπροσώπων στην Αστική μη Κερδοσκοπική Εταιρεία του Κέντρου Πρόληψης «ΑΡΙΑΔΝΗ» , Π.Ε. Θεσπρωτίας

5. Μερική άρση κηρυχθείσας απαλλοτρίωσης σε τμήματα ακινήτων που δεν χρησιμοποιήθηκαν για την κατασκευή του έργου επί της οδού Σταύρου Νιάρχου και κήρυξη συμπληρωματικής απαλλοτρίωσης σε τμήμα των ιδιοκτησιών με ΚΑ 235060 και 235061

6. Γνωμοδότηση επί του Ειδικού Σχεδίου Αντιμετώπισης Τεχνολογικών Ατυχημάτων Μεγάλης Έκτασης (Σ.Α.Τ.Α.Μ.Ε.) της εγκατάστασης «ΠΕΤΡΟΓΚΑΖ Α.Ε.Ε.Υ.» στη θέση Β.Ι.Π.Ε. Ιωαννίνων».

7. Γνωμοδότηση επί του Ειδικού Σχεδίου Αντιμετώπισης Τεχνολογικών Ατυχημάτων Μεγάλης Έκτασης (Σ.Α.Τ.Α.Μ.Ε.) της εγκατάστασης «OVERGAS A.E.B.E.Y.» στη θέση Β.Ι.Π.Ε. Ιωαννίνων».

8. Γνωμοδότηση επί του Ειδικού Σχεδίου Αντιμετώπισης Τεχνολογικών Ατυχημάτων Μεγάλης Έκτασης (Σ.Α.Τ.Α.Μ.Ε.) της εγκατάστασης Ειδικού Σχεδίου Αντιμετώπισης Τεχνολογικών Ατυχημάτων Μεγάλης Έκτασης (Σ.Α.Τ.Α.Μ.Ε.) της εγκατάστασης «FGAS.EU A.E.» στη θέση Β.Ι.Π.Ε. Ιωαννίνων».

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου