Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Τετάρτη, Οκτωβρίου 23, 2024

ΠΡΕΒΕΖΑ: Aναπροσαρμογή στα δημοτική τέλη για το νέο έτος

Για την οικονομική κατάσταση του Δήμου εν όψει της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου με επίκεντρο τα δημοτικά τέλη μίλησε στη Δημοτική Ραδιοφωνία ο Δήμαρχος Πρέβεζας, Νίκος Γεωργάκος.
Μιλώντας στην εκπομπή "Όλα στον Αέρα" και στον Χρήστο Ανεμοζάλη ο κος Νίκος Γεωργάκος εξήγησε ότι έρχεται η περίοδος του προϋπολογισμού για το πως θα κινηθεί ο Δήμος για την επόμενη χρονιά. "Κάθε τέτοια εποχή η σκέψη μου είναι η μείωση των τελών, όμως έρχονται κάποια γεγονότα που στην πράξη αυτό δεν μπορεί να γίνει".
Για παράδειγμα υπάρχει το θέμα με τις μισθοδοσίες των δημοτικών υπαλλήλων που αφορούν την αύξηση μισθών αλλά και τις παρατάσεις με δικαστικές αποφάσεις συνολικού προϋπολογισμού 1.200.000 ευρώ (για το 2025) ένα ποσό το οποίο δεν είχαμε κατά την περσινή χρονιά, είπε ο Δήμαρχος Πρέβεζας και εξήγησε ότι το 50% του ποσού θα βρεθεί από τα δημοτικά τέλη, ενώ το υπόλοιπο μισό ποσό, αναμένεται να καλυφθεί από έσοδα και έκτακτες επιχορηγήσεις καθώς και αύξηση των ΚΑΠ.
Από τις τρεις δημοτικές ενότητες σε ετήσια βάση εισπράττουμε περίπου 3.800.000 ευρώ με την μερίδα του λέοντος να καταλαμβάνει η Δ.Ε. Πρέβεζας απ' όπου έχουμε τα 2,8 εκ, ενώ από την Δ.Ε. Λούρου 400.000 ευρώ και από την Δ.Ε. Ζαλόγγου 600.000 ευρώ .
Οπότε πλην της Δ.Ε. Πρέβεζας όπου ήδη είναι αρκετά τα δημοτικά τέλη στις άλλες δύο Δημοτικές Ενότητες Λούρου και Ζαλόγγου θα πρέπει να γίνει μια αναπροσαρμογή είπε ο Δήμαρχος Πρέβεζας.

Αναφερθείς στις παρατάξεις της αντιπολίτευσης είπε ότι μπορούν να καταθέσουν το δικό τους σχέδιο προϋπολογισμού φτάνει αυτό να βασίζεται σε πραγματικά στοιχεία και να είναι ένας ρεαλιστικός προϋπολογισμός.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου