Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Δευτέρα, Οκτωβρίου 14, 2024

Βράβευση του Δήμου Πρέβεζας για το ΚΕΠ Υγείας


Τιμητική διάκριση για την θεσμοθέτηση του ΚΕΠ Υγείας και την ολοκλήρωση των δεσμεύσεών του στο Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων υπό τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας Ευρώπης παρέλαβε ο δήμαρχος Πρέβεζας Νίκος Γεωργάκος σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο στην Αθήνα στο πλαίσιο του 19ου Πανελληνίου Συνεδρίου που διοργάνωσε το Ελληνικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων.

Ο κ. Γεωργάκος παρέλαβε το βραβείο πλαισιωμένος από τον αντιδήμαρχο Λούρου Νίκο Παγγέ και τον Γενικό Γραμματέα του Δήμου Γιάννη Βέργο, ενώ ευχαρίστησε θερμά τόσο τον πρόεδρο του Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων Γιώργο Πατούλη όσο και τον δήμαρχο Μάνδρας Αρμόδιο Δρίκο για την απονομή.
Το Κέντρο Πρόληψης Υγείας ξεκίνησε να λειτουργεί στο Δήμο μας τον Μάρτιο του 2021.Βασικό μέλημα του Προγράμματος είναι η ευαισθητοποίηση, η ενημέρωση, η διοργάνωση προληπτικών εξετάσεων και παραπομπών σε δομές υγείας, όλων των πολιτών ανεξαρτήτου ασφαλιστικής ικανότητας, με έμφαση στα συνηθέστερα νοσήματα που αντιμετωπίζουν οι επαγγελματίες υγείας στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας όπως καρκίνος του παχέος εντέρου του τραχήλου της μήτρας, του μαστού, του πνεύμονα αλλά και της κατάθλιψη, την άνοια κλπ.
Αξίζει να σημειωθεί ότι μέχρι τώρα το ΚΕΠ Υγείας Δήμου Πρέβεζας έχει διοργανώσεις δεκάδες δράσεις, για διάφορα θέματα που στόχο έχουν να προάγουν την πρόληψη και να δώσουν στους πολίτες την δυνατότητα με απλές συμβουλές, να αποκτήσουν βασικές γνώσεις στα μεγάλα προβλήματα ψυχικής και σωματικής υγείας της σύγχρονης κοινωνίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου