Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Τετάρτη, Οκτωβρίου 09, 2024

ΠΡΕΒΕΖΑ: Εγκρίθηκε η τροποποίηση της οριστικής μελέτης συγκοινωνιακών έργων παράκαμψης της Νικόπολης


Στην έγκριση τροποποίησης της οριστικής μελέτης συγκοινωνιακών έργων ανάδειξης του αρχαιολογικού χώρου Νικόπολης προχώρησαν οι αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Πολιτισμού υπογραμμίζοντας ότι έτσι βελτιστοποιείται η οδική ασφάλεια μέσω της μετατροπής της εθνικής οδού Πρέβεζας-Ηγουμενίτσα σε “κλειστή οδό”.

Η έγκριση έγινε υπό προϋποθέσεις. Ειδικότερα οι πινακίδες που αφορούν στον αρχαιολογικό χώρο Νικόπολης θα αναγράφουν “Νικόπολη-Νicopolis”, χωρίς επιθετικούς προσδιορισμούς, ώστε να υπάρχει ομοιομορφία με τις υπόλοιπες πινακίδες που έχει τοποθετήσει η Περιφέρεια Ηπείρου στους οδικούς άξονες της περιοχής.
Επίσης η παρακολούθηση των έργων να γίνει από το υπάρχον προσωπικό ενώ για οποιαδήποτε επιπλέον τροποποίηση να υποβάλλονται οι σχετικές προτάσεις για την κατά νόμο γνωμοδότηση.
Να θυμίσουμε ότι πρόσφατα η Περιφέρεια Ηπείρου επιβεβαίωσε την ένταξη του έργου «Παράκαμψη Αρχαιολογικού χώρου Νικόπολης – Β’ Φάση» στο Πρόγραμμα «Ήπειρος 2021-2027», με προϋπολογισμό 10.600.000 ευρώ.
Η Β’ φάση του έργου θα ολοκληρώσει την παράκαμψη της Νικόπολης, που θα συνδέει τον κόμβο Μονολιθίου με τον κόμβο Ακρίβη. Το έργο περιλαμβάνει επίσης την κατασκευή των αναγκαίων οδών, καθώς και όλων των συνοδευτικών έργων όπως αποχέτευση και αποστράγγιση ομβρίων υδάτων, φωτισμός, σήμανση και μέτρα ασφαλείας για τις οδικές υποδομές.
Το χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσής του μετά την τελευταία παράταση είναι ο Απρίλιος του 2025.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου