Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Κυριακή, Απριλίου 06, 2025

Πτώση της θερμοκρασίας από τη Δευτέρα - Η πρόγνωση του καιρού έως τη Πέμπτη 10/4


Επιδείνωση του καιρού αναμένεται από σήμερα το απόγευμα στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη, ενώ από το βράδυ τα φαινόμενα θα επεκταθούν στο βορειοανατολικό Αιγαίο, κυρίως στην περιοχή της Λήμνου. 

Κατά τόπους προβλέπονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες, καθώς και πυκνές χιονοπτώσεις στα ορεινά, οι οποίες, κατά τη διάρκεια της νύχτας προς τη Δευτέρα, θα εκδηλωθούν και σε ημιορεινές περιοχές.

Στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, ο καιρός θα ξεκινήσει με λίγες νεφώσεις, οι οποίες θα είναι κατά τόπους αυξημένες στη δυτική, τη νότια και την ανατολική νησιωτική χώρα, όπου ενδέχεται να σημειωθούν τοπικές βροχές. Από τις προμεσημβρινές ώρες, οι νεφώσεις θα αυξηθούν στα βόρεια και θα σημειωθούν σποραδικές καταιγίδες, με έμφαση στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη. Καθώς θα προχωρά η ημέρα, τα φαινόμενα θα μετατοπιστούν και στα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου.

Στις υπόλοιπες περιοχές της χώρας, προβλέπονται παροδικά αυξημένες νεφώσεις στα ηπειρωτικά, κυρίως κατά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, με πιθανότητα για τοπικές βροχές ή όμβρους. Οι χιονοπτώσεις θα ξεκινήσουν το απόγευμα στα ορεινά τμήματα των βορείων περιοχών και, κατά τη διάρκεια της νύχτας προς τη Δευτέρα, θα εκδηλωθούν και σε ημιορεινές ζώνες.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 07-04-2025
Νεφώσεις παροδικά αυξημένες στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας με τοπικές βροχές και στα ανατολικά σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά μέχρι το μεσημέρι στην ανατολική Θεσσαλία, τις Σποράδες, την Εύβοια (κυρίως στα βόρεια) και τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα κεντρικά και βόρεια ορεινά και ημιορεινά, οι οποίες θα είναι κατά τόπους πυκνές τις πρωινές ώρες στα ορεινά της Ηπείρου και της Θεσσαλίας και έως νωρίς το απόγευμα σε περιοχές της Μακεδονίας και της Θράκης με υψόμετρο από 400 μέτρα και πάνω.
Τα φαινόμενα βαθμιαία το απόγευμα στις περισσότερες περιοχές της δυτικής και της βόρειας χώρας θα σταματήσουν.
Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στα πελάγη τοπικά 7 μποφόρ και μόνο στο νότιο Αιγαίο μέχρι το μεσημέρι θα επικρατούν νοτιοδυτικοί άνεμοι 4 με 5 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή πτώση στα κεντρικά και τα βόρεια, όπου δεν θα ξεπεράσει τους 09 με 11 βαθμούς Κελσίου. Στην υπόλοιπη χώρα θα φτάσει τους 17 με 19 και στην Κρήτη τους 20 με 22 βαθμούς Κελσίου. Παγετός θα σημειωθεί τις βραδινές ώρες στα βόρεια ηπειρωτικά.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 08-04-2025
Νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες με τοπικές βροχές κυρίως στα ανατολικά ηπειρωτικά, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα. Μεμονωμένες καταιγίδες θα εκδηλωθούν στα νότια. Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας.
Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 και τοπικά στο κεντρικό και το νότιο Αιγαίο 7 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση και στη νότια Ελλάδα και θα κυμανθεί σε όλη τη χώρα σε χαμηλά για την εποχή επίπεδα. Παγετός θα σημειωθεί τις πρωινές και βραδινές ώρες στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά, που τοπικά στα βόρεια θα είναι ισχυρός.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 09-04-2025
Στα δυτικά και τα νότια αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και, κυρίως στην Πελοπόννησο, μεμονωμένες καταιγίδες. Το βράδυ τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και στα δυτικά ο καιρός θα βελτιωθεί.
Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες.
Λίγα χιόνια θα πέσουν στα ορεινά.
Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και βαθμιαία στα νοτιοανατολικά τοπικά 7 μποφόρ.
Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα παραμείνει σε χαμηλά για την εποχή επίπεδα. Παγετός θα σημειωθεί τις πρωινές και βραδινές ώρες στα ηπειρωτικά.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 10-04-2025
Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, αρχικά στα ανατολικά και από το μεσημέρι στα ηπειρωτικά με πιθανότητα τοπικών βροχών. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα ορεινά.
Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 και στα νοτιοανατολικά 6 τοπικά 7 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο ως προς τις μέγιστες. Παγετός θα σημειωθεί τις πρωινές ώρες στα ηπειρωτικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου