Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Πέμπτη, Μαΐου 22, 2025

ΠΡΕΒΕΖΑ: Ολοκληρώνονται οι κατεδαφίσεις στο Κάστρο του Αγ.Ανδρέα και ξεκινούν οι εργασίες για το Διοικητήριο


Μια τελείως διαφορετική εικόνα παρουσιάζει το Κάστρο του Αγίου Ανδρέα, στην Πρέβεζααφού ολοκληρώνονται οι κατεδαφίσεις στα παλιά κτίρια από τα οποία προηγουμένως είχαν αφαιρεθεί οι αμιαντοσκεπές και σύμφωνα με τον Περιφερειάρχη Ηπείρου Αλέξανδρο Καχριμάνη ξεκινούν οι εργασίες για την κατασκευή του Διοικητηρίου.

Πρόκειται για μεταγενέστερα κτίρια τα οποία είχαν κριθεί κατεδαφιστέα, ενώ τα υπόλοιπα θα ανακαινιστούν και εκτός από το Διοικητήριο που θα φιλοξενήσει τις υπηρεσίες της Περιφέρειας Ηπείρου θα διαμορφωθούν και χώροι περιπάτου, πολιτισμού και αναψυχής.
Ο προϋπολογισμός του έργου που υλοποιείται από την Περιφέρεια Ηπείρου ανέρχεται σε 2,5 εκ. ευρώ, ενώ προηγήθηκε μια δύσκολη περίοδος προετοιμασίας με τις αναγκαίες εγκρίσεις από το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο δεδομένου ότι πρόκειται για ιστορικό μνημείο .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου