Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Κυριακή, Ιουλίου 13, 2025

Σήμα κινδύνου από ιστιοφόρο στη Λευκάδα- Κατέπλευσε στην Πρέβεζα


Ενημερώθηκαν οι Λιμενικές Αρχές της Πρέβεζας και της Λευκάδας από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης (Ε.Κ.Σ.Ε.Δ.) του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.

Ιστιοφόρο (Ι/Φ) σκάφος σημαίας Βελγίου, με πέντε επιβαίνοντες, εξέπεμψε σήμα κινδύνου μέσω της συσκευής EPIRB έξω από την βόρεια είσοδο του διαύλου Λευκάδας.

Άμεσα στο σημείο έσπευσε ένα Περιπολικό όχημα (ΑΛΣ) Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ χωρίς να καταστεί δυνατός ο εντοπισμός του Ι/Φ από τα στελέχη της Λιμενικής Αρχής της Λευκάδας.

Στη συνέχεια, ένα Περιπολικό σκάφος (ΠΛΣ) Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και ένα ιδιωτικό βοηθητικό ταχύπλοο (Τ/Χ) σκάφος αναχώρησαν προς την ανωτέρω περιοχή για την παροχή συνδρομής.

Τελικά το Ι/Φ κατέπλευσε με ασφάλεια σε εγκαταστάσεις νεωλκείου στην μαρίνα Ακτίου Πρέβεζας, με τους επιβαίνοντες του καλά στην υγεία τους.

Σύμφωνα με δήλωση του κυβερνήτη του Ι/Φ, κατά τη προσπάθεια διέλευσης από την διώρυγα της Λευκάδας, δύο έτερα σκάφη, αγνώστων λοιπών στοιχείων, προσέκρουσαν το ένα στην δεξιά και το άλλο στην αριστερή πλευρά του Ι/Φ, με αποτέλεσμα την πρόκληση εξωτερικών υλικών ζημιών και την αποκόλληση και πτώση της συσκευής EPIRB στη θάλασσα.

Από το Λιμεναρχείο Πρέβεζας απαγορεύτηκε ο απόπλους του Ι/Φ μέχρι την προσκόμιση πιστοποιητικού αξιοπλοΐας από τον νηογνώμονα που το παρακολουθεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου