Στην καρδιά της πόλης, ένα νέο στέκι έρχεται να ανανεώσει την εμπειρία του μεζέ.
Το Μεζεδορυχείον, ένα μοντέρνο μεζεδοπωλείο, επί της Εθνικής Αντιστάσεως άνοιξε τις πόρτες του και υποδέχεται καθημερινά τους επισκέπτες του από τις 7 το απόγευμα, σε έναν χώρο με σεβασμό στην ελληνική παράδοση.
Με γνώμονα την αυθεντική γεύση και την ποιοτική φιλοξενία, το Μεζεδορυχείον σερβίρει παραδοσιακούς μεζέδες με δημιουργικές πινελιές, σε μια πανέμορφη αυλή που προσφέρει ιδανικό σκηνικό για καλοκαιρινά βράδια με παρέα, τσίπουρο και καλό φαγητό.
Κάθε πιάτο αποκαλύπτει τις καλύτερες πτυχές της ελληνικής κουζίνας.
Μεράκι, παράδοση, φρέσκες πρώτες ύλες και μια δόση σύγχρονης αισθητικής — αυτό είναι το Μεζεδορυχείον.
Η αυλή του Μεζεδορυχείου σας περιμένει.
ΜΕΖΕΔΟΡΥΧΕΙΟΝ
Τα τσιπουράδικα ξεκίνησαν και έχουν τις ρίζες τους στις αρχές του 20ού αιώνα, συγκεκριμένα από το 1922, όταν πρόσφυγες από την Μικρά Ασία εγκαταστάθηκαν στην πόλη. Η άφιξή των προσφύγων έφερε και την ανάγκη για νέα είδη διασκέδασης και κατανάλωσης, με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν τα πρώτα τσιπουράδικα. Πιο αναλυτικά, η ιστορία των τσιπουράδικων συνδέεται άρρηκτα με την άφιξη των προσφύγων από τη Μικρά Ασία, μετά την Μικρασιατική Καταστροφή. Αυτοί οι πρόσφυγες, φέρνοντας μαζί τους τις συνήθειες και τις παραδόσεις τους, δημιούργησαν έντονο πολιτισμικό ιστό στην πόλη. Στα λιμάνια όπου έφταναν οι πρώτοι πρόσφυγες, άνοιξαν τα πρώτα τσιπουράδικα, προσφέροντας ποικιλίες και μεζέδες, συχνά σε λιτές και αυτοσχέδιες κατασκευές, αλλά και ως αποτέλεσμα γνήσιων τρόπων συνάντησης και διασκέδασης. Από τότε μέχρι σήμερα, εξελίχθηκε σε σημαντικό κομμάτι της τοπικής ταυτότητας και γαστρονομικής εμπειρίας. Έτσι, η ιστορία των τσιπουράδικων είναι η ιστορία της πόλης και της προσφυγικής της ταυτότητας.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου