Τρεις εκπαιδευτικοί και 30 μαθητές/τριες του 3ο Γυμνασίου Πρέβεζας βραβεύτηκαν με Εθνικές Ετικέτες Ποιότητας για τα δύο etwinning έργα που υλοποίησαν κατά την περσινή σχολική χρονιά (2024-25).
Στο πρώτο ευρωπαϊκό eTwinning έργο «Every plant tells a story» (Κάθε φυτό λέει μια ιστορία) συμμετείχαν άλλα 34 μέλη από σχολεία των παρακάτω 8 χωρών: Ρουμανία, Τουρκία, Ελλάδα, Βουλγαρία, Ιορδανία, Ιταλία, Κροατία, Αρμενία. Το έργο είχε ως στόχους: οι μαθητές/τριες: – να βελτιώσουν τις γλωσσικές τους δεξιότητες. – να αναπτύξουν τις δεξιότητές τους στον τομέα της πληροφορικής. – να γνωρίσουν καλύτερα την ποικιλομορφία των υφιστάμενων φυτών στη Γη. – να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους σχετικά με τους θρύλους των φυτών ειδικά σε κάθε χώρα. – να μάθουν νέες ενδιαφέρουσες πληροφορίες από τον συναρπαστικό κόσμο των φυτών.- να μάθουν να συνεργάζονται με ξένους μαθητές. – να κάνουν φίλους μαθητές από χώρες εταίρους.
Στο
έργο συμμετείχαν 16 μαθητές/τριες της Β τάξης με την καθοδήγηση των
εκπαιδευτικών, Τζανάκη Νικολέττας,
ΠΕ04.02 και Συγκούνα Ιωάννας, ΠΕ02 που
βραβεύτηκαν με την Εθνική Ετικέτα Ποιότητας.
Στο δεύτερο ευρωπαϊκό έργο #RiskReduction (#Μείωση του κινδύνου), συμμετείχαν 13 μέλη/σχολεία από διάφορες χώρες της Ευρώπης (Ιορδανία, Τουρκία, Ιταλία, Πολωνία, Κροατία, Γαλλία). Το έργο είχε ως στόχους: οι μαθητές: -να μάθουν να αναγνωρίζουν τις διαφορές μεταξύ απειλών, κινδύνων και καταστροφών, -να εξερευνήσουν τη συχνότητα των φυσικών απειλών στο τοπικό περιβάλλον, να αναζητήσουν τις αιτίες, να συγκρίνουν τις τοπικές φυσικές απειλές με εκείνες άλλων περιοχών στην Ευρώπη. –να συμμετάσχουν σε δραστηριότητες που στοχεύουν στη μείωση των κινδύνων από καταστροφές. -να βελτιώσουν τις γλωσσικές τους δεξιότητες. -να αναπτύξουν τις δεξιότητές τους στον τομέα της πληροφορικής. -να μάθουν να συνεργάζονται με ξένους μαθητές. -να κάνουν φίλους μαθητές από χώρες εταίρους.
Στο έργο
συμμετείχαν 14 μαθητές/τριες της Β τάξης με την καθοδήγηση των εκπαιδευτικών, Μαρκή Κοσμά, ΠΕ06 και Συγκούνα Ιωάννας, ΠΕ02 που βραβεύτηκαν
με την Εθνική Ετικέτα Ποιότητας.
Υπενθυμίζουμε ότι το 3ο Γυμνάσιο Πρέβεζας βραβεύτηκε και με την ετικέτα “eTwinning School” για τα έτη 2025-2026, η οποία είναι μια σημαντική ευρωπαϊκή διάκριση που απονέμεται σε σχολεία τα οποία προάγουν τη συνεργασία, την καινοτομία και τη χρήση των ψηφιακών τεχνολογιών στη διδασκαλία. Με την απονομή της ετικέτας Σχολείο eTwinning, το eTwinning αναγνωρίζει τη συμμετοχή, τη δέσμευση και την αφοσίωση όχι μόνο των μεμονωμένων eTwinners, αλλά ολόκληρου του σχολείου, όπου συνεργάζονται ομάδες εκπαιδευτικών και της Διευθύντριας.
Η
Διευθύντρια
Ιωάννα Συγκούνα
ΠΕ02-Φιλόλογος
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου