Χαλαρό ήταν το κλίμα στο ετήσιο, άτυπο κάλεσμα του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη προς τους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, λίγο πριν από τη διακοπή της Βουλής για τις γιορτές.
Στις 13:00, οι 155 βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος είχαν πρόσκληση για το Μέγαρο Μαξίμου, σε μια συνάντηση που έγινε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά και αποσκοπούσε στην ενίσχυση των εσωκομματικών δεσμών.
Η συνάντηση διήρκεσε περίπου μία ώρα, ενώ, μεταξύ άλλων μεταφέρθηκε το κλίμα ανησυχίας που υπάρχει για τα αγροτικά μπλόκα. Στο επίκεντρο βρέθηκε και η αναστάτωση που προκάλεσε η παρακράτηση των εισφορών υπέρ του ΕΛΓΑ χωρίς να έχουν γίνει οι πληρωμές προς τους αγρότες, πρόβλημα που λύθηκε πάντως μέσα σε λίγες ώρες.
Η πρόσκληση δεν συνοδευόταν από θεσμική ατζέντα, ωστόσο το κλίμα εντός της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ παραμένει επιβαρυμένο από τις αγροτικές κινητοποιήσεις, που προκάλεσαν πίεση σε αρκετούς βουλευτές – ιδίως από αγροτικές περιφέρειες.
«Και του χρόνου να είμαστε καλά και του παραχρόνου ακόμη περισσότεροι» φέρεται να είπε ο πρωθυπουργός στους βουλευτές κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους.





%20.gif)




Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου