Με τη συμμετοχή πλήθους κόσμου πραγματοποιήθηκε το πρωί του Σαββάτου η κινητοποίηση στα Δικαστήρια της Πρέβεζας, με αφορμή τη συμπλήρωση τριών χρόνων από το σιδηροδρομικό δυστύχημα των Τεμπών.Στο συλλαλητήριο έδωσαν δυναμικό "παρών" δεκάδες σωματεία, σύλλογοι, φορείς και πολίτες τιμώντας τη μνήμη των 57 θυμάτων που άφησε πίσω της η σιδηροδρομική τραγωδία.
Ανακοινώσεις και καλέσματα συμμετοχής είχαν εκδώσει, μεταξύ άλλων, το Νομαρχιακό Τμήμα Πρέβεζας της ΑΔΕΔΥ, η ΕΛΜΕ, η Ένωση Γονέων, το Τμήμα Πρέβεζας του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων, ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών, το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων κ.α.
Παράλληλα, το Εργατουπαλληλικό Κέντρο Πρέβεζας, με ομόφωνη απόφασή του, είχε προκηρύξει τρίωρη στάση εργασίας από τις 11.00 έως τις 13.00, στηρίζοντας έμπρακτα την κινητοποίηση.
Ο Εμπορικός Σύλλογος Πρέβεζας είχε καλέσει τους καταστηματάρχες να κλείσουν τα καταστήματά τους την ώρα του συλλαλητηρίου και να συμμετάσχουν μαζικά στη διαμαρτυρία.
Κεντρικό αίτημα των συμμετεχόντων αποτέλεσε η απονομή δικαιοσύνης, ενόψει και της έναρξης της κύριας δίκης για το δυστύχημα των Τεμπών στις 23 Μαρτίου, με τους συγκεντρωμένους να τονίζουν πως η μνήμη των θυμάτων επιβάλλει τη συνεχή διεκδίκηση αλήθειας και ευθυνών.









Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου