Τα εκλεκτά προϊόντα της Ηπείρου και η αξία που αυτά μπορούν να προσθέσουν στο τομέα του τουρισμού αναδείχθηκαν στην εκδήλωση που διοργανώθηκε χθες το απόγευμα στην Πρέβεζα από την Περιφέρεια Ηπείρου, το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και συνεργαζόμενους φορείς.
Πρόκειται για μια πρωτοβουλία η οποία ξεκίνησε από τα Γιάννενα και ταξιδεύει σε όλη την Ηπειρο προκειμένου οι επαγγελματίες αλλά και τα νοικοκυριά να γνωρίσουν και να χρησιμοποιήσουν τα εξαιρετικά προϊόντα γαστρονομίας που παράγει η γη αλλά και η θάλασσα της Ηπείρου.
Την εκδήλωση μεταξύ άλλων χαιρέτησαν ο αντιπεριφερειάρχης Πρέβεζας Στράτος Ιωάννου και ο δήμαρχος Νίκος Γεωργάκος ο οποίος προανήγγειλε την διοργάνωση ενός μεγάλου φεστιβάλ γεύσης, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Γιάννης Μπούρης ,ο εκπρόσωπος του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Στρατής Κυπριωτέλης, οι εκπρόσωποι των συλλόγων Εστίασης Πρέβεζας Μιχάλης Καζαντζίδης και Πάργας Δημήτρης Τσοβίλης αντίστοιχα κλπ.
Η θεματική αντιπεριφερειάρχης Αναστασία Σίμου καθόρισε το πλαίσιο της πρωτοβουλίας που στόχο έχει να αναδείξει την μοναδική γαστρονομία της Ηπείρου με σημείο αναφοράς για την Πρέβεζα την σαρδέλα και την γαρίδα Αμβρακικού.
Μετά το τέλος των εισηγήσεων ακολούθησε μπουφές με εδέσματα παρασκευασμένα από κασκαβάλι Πίνδου, πατάτες Χρυσοβίτσας, Ορεινό Ηπείρου και καπνιστή πέστροφα από τηνΕνωση Γαστρονομίας Ηπείρου και την υποστήριξη του ΣΑΕΚ Ιωαννίνων.










Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου