Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Κυριακή, Μαρτίου 01, 2026

Τα Ιαματικά Λουτρά Πρέβεζας σε πρώτο πλάνο..


Στην εκπομπή «Περίμετρος» της ΕΡΤ3 και στον δημοσιογράφο Χρήστο Ανεμοζάλη μίλησε το μεσημέρι της Κυριακής ο Δήμαρχος Πρέβεζας Νίκος Γεωργάκος από τα Ιαματικά Λουτρά Πρέβεζας.

Τα Ιαματικά Λουτρά της Πρέβεζας, αποτελούν πλέον ένα κομμάτι της ιστορίας και σύμφωνα με αυτή αλλά και τα ευρήματα που διασώζονται τα χρησιμοποιούσε τον 17ο αιώνα ο Αλή Πασάς ως θερινά του ανάκτορα αναγνωρίζοντας την θεραπευτική ιδιότητα των νερών.

Η ύπαρξη ιαματικής πηγής μέσα στο αστικό περιβάλλον αποτελεί σπάνια περίπτωση, όχι μόνο για την Ελλάδα αλλά και για την Ευρώπη, γεγονός που καθιστά την Πρέβεζα έναν ιδιαίτερα ελκυστικό προορισμό, συνδυάζοντας τα ιαματικά λουτρά με τη θάλασσα .

Πρόκειται για ένα ένα προϋπολογισμού 1.150.000 ευρώ στο Ιnterreg Ελλάδας -Ιταλίας 2014-2020 όπου το κατασκεύασε η Περιφέρεια Ηπείρου και φορέας λειτουργίας ο Δήμο Πρέβεζας .

Παρά τα πλεονεκτήματα και τις σύγχρονες, πλήρως ανακαινισμένες εγκαταστάσεις που παραδόθηκαν στον Δήμο από την Περιφέρεια Ηπείρου, τα Ιαματικά παραμένουν κλειστά.

Η επαναλειτουργία τους προϋποθέτει την έκδοση σήματος λειτουργίας, την κατάθεση 17 δικαιολογητικών, καθώς και την πρόσληψη τουλάχιστον 18 εργαζομένων, μεταξύ των οποίων γιατρός και λουτρονόμος.

Έτσι λοιπόν, όπως τόνισε ο Δήμαρχος ο Δήμος προσανατολίζεται στη λύση της συνεργασίας με ιδιώτη. 

Στόχος της δημοτικής αρχής είναι τα Ιαματικά Λουτρά Πρέβεζας να λειτουργούν 365 ημέρες τον χρόνο και να αποτελέσουν μοχλό τουριστικής ανάπτυξης για την περιοχή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου