Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Δευτέρα, Απριλίου 27, 2026

ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ Ν. ΠΡΕΒΕΖΑΣ: Από τη μνήμη στον αγώνα, με τον αγώνα για το αύριο

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ν. Πρέβεζας καλεί όλους τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους, τους ανέργους να μετέχουν μαζικά στην πρωτομαγιάτικη απεργιακή συγκέντρωση την Παρασκευή, 1η Μάη στο Εργατικό Κέντρο στις 10:30π.μ..

140 χρόνια πέρασαν από την ημέρα που το αίμα των εργατών πότισε την πλατεία Haymarket του Σικάγο. Το παγκόσμιο οργανωμένο κίνημα της εργασίας πέτυχε πολλά, αντιμετωπίζει όμως σήμερα τεράστιες προκλήσεις. Ο καπιταλισμός της ψηφιακής αγοράς οδηγεί σε μια ιδιότυπη φεουδαρχία ελάχιστων επιχειρηματικών κολοσσών και στην αποστέωση της δημοκρατίας προς όφελος των ελίτ. Οι γεωπολιτικοί ανταγωνισμοί των ισχυρών οδηγούν την ανθρωπότητα σε μια πρωτοφανή κρίση και στον κίνδυνο διαρκών πολεμικών συγκρούσεων. Έτσι λοιπόν, η Πρωτομαγιά του 2026 δεν βρίσκει τους εργαζόμενους της χώρας αντιμέτωπους μόνο με τις συνέπειες της ακρίβειας και της αισχροκέρδειας, της εκτίναξης του κόστους διαβίωσης της στέγασης και του ενεργειακού κόστους, αλλά πλέον και με την απειλή της συμμετοχής σε πολέμους που επιβάλλονται για την εξυπηρέτηση των συμφερόντων των ισχυρών.

Οι εργαζόμενες και οι εργαζόμενοι, αυτή την ιστορική ημέρα, θέτουμε και πάλι στο επίκεντρο των αγώνων μας για συλλογικές συμβάσεις παντού, για βελτίωση των συνθηκών αμοιβής και εργασίας, για προστασία της υγείας και της ασφάλειας στους χώρους εργασίας, για την αντιμετώπιση της ακρίβειας, της στεγαστικής και της ενεργειακής κρίσης, για δημόσια αγαθά, για διαφάνεια, αξιοκρατία και ισονομία, για την καταπολέμηση των ανισοτήτων.

Ενώνουμε τη φωνή μας με όλους εκείνους που παλεύουν ενάντια στη φτώχεια και στην εξαθλίωση, στις αδικίες, στις διακρίσεις, στον περιορισμό εργασιακών, οικονομικών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων.

Οι εργαζόμενες και οι εργαζόμενοι αγωνιζόμαστε για:

Ειρήνη, Δημοκρατία, Αξιοπρέπεια, Δικαιοσύνη, Ισότητα

Σεβασμό στα εργασιακά, στα κοινωνικοασφαλιστικά και στα θεμελιώδη ανθρώπινα δικαιώματά μας

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ

Συλλογικές Συμβάσεις για να διασφαλίσουμε αυξήσεις,

καλύτερους όρους εργασίας, υγεία και ασφάλεια

Εργασία και ζωή με δικαιώματα!

Η Πρωτομαγιά του 2026 είναι μια υπενθύμιση ότι τίποτα δεν είναι δεδομένο χωρίς συλλογική διεκδίκηση.

Απεργούμε όχι μόνο για όσα χάθηκαν, αλλά για όσα πρέπει να κατακτηθούν.

Απεργούμε για να ακουστεί η φωνή της εργασίας στο σήμερα – και να διαμορφωθεί το αύριο με όρους δικαιοσύνης.

Όλοι στη συγκέντρωση στο Εργατικό Κέντρο την Παρασκευή 1η Μάη στις 10:30 το πρωί. Θα ακολουθήσει κατάθεση στεφάνων  στο μνημείο του Κάππα στον Άγιο Θωμά, τιμώντας όλους εκείνους που θυσιάστηκαν διαχρονικά για τα μεγάλα ιερά δικαιώματα της εργατικής τάξης.

ΖΗΤΩ Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ!!

ΖΗΤΩ Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΤΑΞΗ ΚΑΙ ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΤΗΣ!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου