Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Πέμπτη, Απριλίου 16, 2026

Επαναλαμβανόμενες αστοχίες εργολάβων αφήνουν χωρίς νερό περιοχές της Πρέβεζας - Σαφές μήνυμα από τη ΔΕΥΑΠ


Προβλήματα στην υδροδότηση καταγράφονται για ακόμη μία φορά στην Πρέβεζα, έπειτα από διαδοχικές βλάβες που προκλήθηκαν κατά τη διάρκεια τεχνικών έργων τρίτων. 

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση της ΔΕΥΑ Πρέβεζας, σήμερα, 16 Απριλίου 2026, παρατηρείται χαμηλή πίεση έως και ενδεχόμενη διακοπή υδροδότησης σε περιοχές που επηρεάστηκαν από αστοχίες εργολάβων.

Ειδικότερα, βλάβες προκλήθηκαν:

  • από τον εργολάβο που εκτελεί εργασίες τοποθέτησης οπτικών ινών επί της οδού Αλαμάνας,
  • από τον εργολάβο που τοποθετεί σωλήνες φυσικού αερίου στην οδό Συρράκου,
  • καθώς και από εργασίες του αναδόχου στο έργο «Αντικατάσταση Αγωγού Ύδρευσης Αγ. Γεωργίου Λευκάδας» στην περιοχή της Δροσιάς.

Η ΔΕΥΑΠ επισημαίνει ότι το φαινόμενο είναι επαναλαμβανόμενο, καταγγέλλοντας ευθέως ότι οι εργολάβοι δεν τηρούν τις συμβατικές τους υποχρεώσεις, με αποτέλεσμα να προκαλούνται ζημιές σε κρίσιμες υποδομές ύδρευσης και να ταλαιπωρούνται οι καταναλωτές.

Παράλληλα, η Επιχείρηση ξεκαθαρίζει ότι δεν είναι υποχρεωμένη να διαθέτει προσωπικό και μέσα για την άμεση αποκατάσταση βλαβών που προκαλούνται από τρίτους, μεταφέροντας ουσιαστικά την ευθύνη εκεί όπου αναλογεί. 

Σε αυτό το πλαίσιο, η ΔΕΥΑΠ δηλώνει ρητά ότι επιφυλάσσεται για κάθε νόμιμο δικαίωμά της, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο νομικών ενεργειών.

Το μήνυμα της Δημοτικής Επιχείρησης είναι σαφές: Η επαναλαμβανόμενη προχειρότητα και η έλλειψη συντονισμού στα εργοτάξια δεν μπορούν να συνεχίσουν να υπονομεύουν την ομαλή υδροδότηση της πόλης. 

Παράλληλα, ζητείται η κατανόηση των πολιτών, οι οποίοι για ακόμη μία φορά καλούνται να υποστούν τις συνέπειες λαθών και παραλείψεων που δεν τους αναλογούν.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου