Το Σάββατο, 27/06 πραγματοποιήθηκε εκδήλωση της ΛΑ.ΣΥ στην παραλία της Πρέβεζας με θέμα τα φλέγοντα ζητήματα του Δήμου, τον ρόλο της Δημοτικής αρχής αλλά και της Περιφέρειας Ηπείρου, καθώς επίσης και για τις γενικότερες πολιτικές εξελίξεις που έμμεσα ή άμεσα συνδέονται με αυτά.
Κύριοι ομιλητές ήταν ο επικεφαλής της Δημοτικής παράταξης Κύρλας Κωνσταντίνος και ο επικεφαλής της Περιφεριακής παράταξης της ΛΑ.ΣΥ, Πρέντζας Γιώργος. Παρεμβάσεις γίνανε από τον Τζόκα Δημήτριο, δημοτικό σύμβουλο με τη ΛΑ.ΣΥ και Γ.Γ του Δικηγορικού Συλλόγου Πρέβεζας, τον Μπρίκο Σπυρίδων, μέλος του ΔΣ του Ιατρικού συλλόγου Πρέβεζας και τον Ρέντζο Ιωάννη πρώην Δημοτικό σύμβουλο.
Ο Κώστας Κύρλας αναφέρθηκε διεξοδικά στο πως συνδέεται η λειτουργία του Δήμου, σαν ένα οργανικό σύνολο με την Περιφέρεια και το κεντρικό κράτος και , με κατανεμημένους ρόλους πως ασκούν όλοι μαζί μια πολιτική που ως σκοπό της έχει την επιχειρηματική ανάπτυξη σε τοπικό επίπεδο, φορτώνοντας ταυτόχρονα στην πλάτη των Δημοτών ένα υπερβολικό κόστος για μια σειρά από υπηρεσίες με την λογική της ανταποδοτικότητας και πως αυτή η πολιτική υποβαθμίζει την ποιότητα ζωής των κατοίκων σε μια σειρά από τομείς όπως η σχολική στέγη, το νερό, το οδικό δίκτυο στον αστικό ιστό και τους αγροτικούς δρόμους, στον αθλητισμό, τον πολιτισμό και τους ελεύθερους χώρους.
Ο Γιώργος Πρέντζας εστίασε κυρίως στις πολιτικές εξελίξεις και πως η μετατροπή της ελληνικής οικονομίας σε πολεμική οικονομία, ικανή να αντέξει σε μακροχρόνιο πόλεμο, έχει άμεσες επιπτώσεις στην καθημερινότητά μας και ποιος είναι ο ρόλος της Περιφέρειας Ηπείρου σε αυτόν το σχεδιασμό
Στοχευμένες παρεμβάσεις έγιναν από το Τζόκα Δημήτρη για τους ελεύθερους χώρους και την χιονοστιβάδα των άρσεων απαλλοτρίωσης ολόκληρων περιοχών που προορίζονταν για πράσινο. Επίσης για τους ελεύθερους χώρους και την οδική ασφάλεια εντός αστικού ιστού τοποθετήθηκε ο κ. Ρέντζος και τέλος ο Σπύρος Μπρίκος μίλησε για τον ρόλο του πολιτισμού στην καθημερινότητα.









Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου