Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Τρίτη, Σεπτεμβρίου 29, 2026

ΗΠΕΙΡΟΣ: Στα δίχτυα της ΕΛ.ΑΣ. δύο οργανώσεις για τηλεφωνικές απάτες - Παρίσταναν συγγενείς, γιατρούς και λογιστές


Δύο διαφορετικές εγκληματικές οργανώσεις που δραστηριοποιούνταν τις τελευταίες ημέρες στα Ιωάννινα
, εξαπατώντας κυρίως ηλικιωμένους, εξάρθρωσε η Υποδιεύθυνση Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Ιωαννίνων. 

Συνολικά συνελήφθησαν τρία άτομα, ενώ ακόμη ένα άτομο ταυτοποιήθηκε.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, τα μέλη των δύο οργανώσεων χρησιμοποιούσαν διαφορετικά τεχνάσματα προκειμένου να αποσπούν χρήματα και τιμαλφή από τα θύματά τους.

Η πρώτη οργάνωση τηλεφωνούσε σε πολίτες προσποιούμενη συγγενείς που δήθεν είχαν εμπλακεί σε ατύχημα ή γιατρούς νοσοκομείων, ζητώντας χρήματα για επείγουσες χειρουργικές επεμβάσεις. Σε περίπτωση που το θύμα δεν πειθόταν, ακολουθούσε δεύτερο τηλεφώνημα, αυτή τη φορά από υποτιθέμενους αστυνομικούς της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, οι οποίοι ζητούσαν από τους πολίτες να αφήσουν χρήματα και τιμαλφή σε συγκεκριμένο σημείο, δήθεν για να παγιδευτούν οι δράστες.

Στο πλαίσιο αυτής της υπόθεσης συνελήφθη μία γυναίκα, η οποία φέρεται να είχε ήδη παραλάβει από ηλικιωμένη 850 ευρώ και χρυσαφικά μεγάλης αξίας. Μάλιστα, κατά τη σύλληψή της κατευθυνόταν σε σπίτι ηλικιωμένης που είχε πειστεί να παραδώσει 5.000 ευρώ και χρυσαφικά αξίας 10.000 ευρώ. Στην κατοχή και στο σπίτι της βρέθηκαν 1.895 ευρώ και δύο κινητά τηλέφωνα, ενώ κατασχέθηκε και το αυτοκίνητό της.

Η δεύτερη οργάνωση ακολουθούσε διαφορετική μεθοδολογία. Τα μέλη της εμφανίζονταν ως λογιστές και έπειθαν τα υποψήφια θύματα να συγκεντρώσουν χρήματα, κοσμήματα και χρυσές λίρες, υποστηρίζοντας ότι ήταν απαραίτητος έλεγχος για τη διασταύρωση των περιουσιακών τους στοιχείων και την αποφυγή προστίμου από την εφορία.

Σε μία από τις περιπτώσεις, δύο νεαροί έφτασαν με αυτοκίνητο σε σπίτι άνδρα, προκειμένου να παραλάβουν 3.500 ευρώ, κοσμήματα και χρυσές λίρες. Ο άνδρας, ωστόσο, αντιλήφθηκε την απάτη και ειδοποίησε την Αστυνομία. Οι δύο δράστες επιχείρησαν να διαφύγουν, απωθώντας και χτυπώντας αστυνομικούς, όμως εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Ιωαννίνων. Η έρευνα της Αστυνομίας συνεχίζεται για την ταυτοποίηση και άλλων εμπλεκομένων στις δύο υποθέσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου