Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Τρίτη, Νοεμβρίου 25, 2014

ΠΡΕΒΕΖΑ: Ψάχνουν δικαίωση...


Άλλη μια είδηση ντροπής για το ανθρώπινο είδος και αδικίας για όλα τα άλλα έμβια όντα που δυστυχώς αναγκάζονται να ζήσουν κοντά του.

Το Σαββατοκύριακο μάθαμε για την μαζική εξόντωση ζώων σκύλων και γατιών στην Καστροσυκιά και Κανάλι. Θύματα ζώα αδέσποτα αλλά και δεσποζόμενα , κάποια από αυτά έβγαιναν για μια βόλτα έξω από τα σπίτια των ιδιοκτητών τους αν και δεν αποκλείεται οι φόλες να είχαν πέσει και μέσα στις αυλές των ιδιοκτησιών. Καταγγελίες από κάτοικους της περιοχής και από φιλόζωους έγιναν στην Παρέμβαση για τα Ζώα και στην σελίδα στο Facebook και η Παρέμβαση πρόκειται να καταθέσει μηνυτήρια αναφορά για το έγκλημα αυτό. 

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ στον Κτηνίατρο κ. Χρ. Σοροντήλα διακομίστηκαν πολλά σκυλιά και 12 από αυτά κατέληξαν. Βεβαίως θύματα έπεσαν και πολλές γάτες ενώ πολύ πιθανό είναι να δηλητηριάστηκαν και άγρια μικρά ζώα.

Οι φιλόζωοι της περιοχής στις καταγγελίες τους επισημαίνουν ότι δεν είναι η πρώτη φορά που στην συγκεκριμένη περιοχή – αυτή της Φρυξήλας- παρατηρούνται ανάλογα φαινόμενα. Πρόσφατα στην ίδια περιοχή είχε βρεθεί κρεμασμένο ένα θηλυκό τσοπανόσκυλο , ενώ είχε προηγηθεί και άλλη δολοφονική επίθεση με υδροκυάνιο στα ζώα. Μάλιστα υπάρχουν συγκεκριμένα άτομα που δημιουργούν υποψίες στους κατοίκους για την απάνθρωπη και παράνομη συμπεριφορά και δεν θα αργήσουν να βρεθούν στο μικροσκόπιο των αρχών. 

Το ζήτημα άλλωστε πέραν από την αστυνομική πλευρά του έχει και αυτήν που όπως έχω ξαναγράψει αναδεικνύει την σκοτεινή ψυχή αυτών των ανθρώπων . Οι οποίοι αφού άνανδρα σκοτώνουν αθώα ζώα, δεν θα έχουν κανέναν ηθικό φραγμό να καταστρέψουν ότι θεωρούν εμπόδιο. 

Πολλές φορές ακούω ότι αυτοί οι άνθρωποι θα έπρεπε να βρίσκονται στην θέση των ζώων που έχουν καταπιεί την φόλα με το δηλητήριο για να αντιληφθούν το έγκλημα που διαπράττουν. 

Αρκετά λοιπόν με αυτή την συμπεριφορά. Η αντοχή και η ανοχή κάποια στιγμή τελειώνουν. Όσοι λοιπόν γνωρίζουν και σιωπούν είναι συνένοχοι. Όσοι σκέφτονται ότι αυτός ο άνθρωπος είναι γείτονας τους, συγγενείς τους , συγχωριανός τους μια ζωή ας σκεφτούν μια στιγμή πως επιτρέπουν σε ένα δολοφόνο να αισθάνεται ότι κάνει το σωστό και ότι έχει λόγο στην ζωή και των θάνατο των πλασμάτων της φύσης.

Τα ζώα που έχουν δολοφονηθεί και όσοι αγαπούν τα ζώα δεν ψάχνουν εκδίκηση, αλλά δικαίωση. Υπάρχουν νόμοι ηθικοί αλλά και νόμοι της πολιτείας. Στο θέμα της δολοφονίας των ζώων συμφωνούν. Και στέλνουν όσους τον παραβαίνουν στην τιμωρία.

Η βία στα ζώα οδηγεί αυτόν που την διαπράττει στη βία και στο συνάνθρωπο του. Για μένα δεν υπάρχει αμφιβολία ότι αυτός που σηκώνει μια καρέκλα σε ένα ανυπεράσπιστο κουτάβι, θα το κάνει αργότερα στην γυναίκα και στο παιδί του . Το ίδιο και χειρότερο- γιατί γίνεται στα μουλωχτά- θα κάνει ο σιχαμερός εκτελεστής με τις φόλες. Ο άνθρωπος σε πολλά εισαγωγικά που δεν θάθελα ποτέ να αναπνέω τον ίδιο αέρα μαζί του. 


Στέλλα Κέλλη/Από την Εφημερίδα Τοπική Φωνή

Φώτο Αρχείου PrevezaBest



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου