Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Κυριακή, Απριλίου 21, 2024

Διανομέας, έπειτα από τροχαίο μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Λευκάδας, γιατί δεν υπήρχε ορθοπεδικός στην Πρέβεζα


ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΔΙΑΝΟΜΕΩΝ-DELIVERY N. ΠΡΕΒΕΖΑΣ.

ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΤΕΛΕΙΩΜΟ ΤΑ ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ ΣΤΟΝ ΚΛΑΔΟ.

ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΟΙ ΔΙΑΝΟΜΕΣ ΜΕ ΑΣΧΗΜΕΣ ΚΑΙΡΙΚΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ.

ΕΠΑΡΚΗ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΣΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΔΟΥΛΕΙΑΣ.

Άλλο ένα σοβαρό εργατικό ατύχημα στον κλάδο, λίγες μέρες πριν το θανατηφόρο στο Άκτιο που κόστισε τη ζωή σε έναν νέο συνάδελφό μας, έρχεται να προστεθεί στο μακρύ κατάλογο των νεκρών και σακατεμένων συναδέλφων μας.

Εργαζόμενος ως delivery σε επιχείρηση εστίασης γλίστρησε κατά τη διάρκεια διανομής λόγω ολισθηρότητας του οδοστρώματος, χτύπησε στο πόδι του, μεταφέρθηκε με το ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο Πρέβεζας και από εκεί στο νοσοκομείο Λευκάδας γιατί δεν υπήρχε ορθοπεδικός στην Πρέβεζα.

Πέρα από την απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί στον κλάδο με την εντατικοποίηση της δουλειάς να έχει χτυπήσει κόκκινο, τη καθημερινή μάχη για ένα πενιχρό μεροκάματο να περνάει μέσα από κινδύνους (ελλιπή μέτρα προστασίας και ασφάλειας,διανομές με ακραίες καιρικές συνθήκες,έλλειψη σε ΜΑΠ κτλ),αναδεικνύονται και οι τεράστιες ελλείψεις σε προσωπικό και εξοπλισμό στα Νοσοκομεία και στα Κέντρα Υγείας που είναι αποτέλεσμα της πολιτικής υποχρηματοδότησης και υποστελέχωσης που ακολουθούν όλες οι κυβερνήσεις μέχρι σήμερα.Το αποτέλεσμα είναι να κινδυνεύουμε ακόμη περισσότερο,λόγω καθυστέρησης, σε περίπτωση ατυχήματος.

Επιπλέον αναδεικνύεται για μια ακόμη φορά πως τα κέρδη των επιχειρήσεων δε συμβαδίζουν με τα δικαιώματα και τις ανάγκες των εργαζομένων. Η εργοδοσία σε πολλές περιπτώσεις δε διστάζει, παρά τις άσχημες καιρικές συνθήκες (βροχή, χαλάζι, ισχυροί πλευρικοί άνεμοι κτλ) να βγάζει παραγγελίες αδιαφορώντας για τη σωματική μας ακεραιότητα. Είμαστε καθημερινά και για πολλές ώρες πάνω σε ένα μηχανάκι για να εξασφαλίσουμε ένα μισθό πείνας που δεν φθάνει πλέον ούτε για τα βασικά και από την άλλη κινδυνεύουμε κιόλας ανα πάσα ώρα και στιγμή.

Τα μέτρα προστασίας διαρκώς πετσοκόβονται αφού η υγεία και η ασφάλεια "κοστίζουν" για την εργοδοσία, οι έλεγχοι από το κράτος είναι ανύπαρκτοι, οι αρμόδιες υπηρεσίες και το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας (ΣΕΠΕ) υποβαθμίζονται, τα Κέντρα Πρόληψης Επαγγελματικών Κινδύνων υπολειτουργούν και όλα αυτά με ευθύνη όλων των κυβερνήσεων μέχρι σήμερα. Φυσικά ούτε λόγος για επαρκή Μέσα Ατομικής Προστασίας ή εταιρικό μηχανάκι που τις περισσότερες φορές και αυτά είναι κακοσυντηρημένα και την βενζίνη τη βάζουμε από την τσέπη μας!

Για όλα αυτά αποτελεί επιτακτική ανάγκη να δημιουργήσουμε το δικό μας ταξικ’ο-κλαδικό σωματείο,σε αντιπαράθεση με τον εργοδοτικό-κυβερνητικό συνδικαλισμό και την εργοδοσία.Μέσα από τη συλλογική και οργανωμένη πάλη να διεκδικήσουμε να δουλεύουμε με ασφάλεια, με αξιοπρεπείς μισθούς και με όλες τις απαραίτητες παροχές, για να επιστρέφουμε σπίτι μας μετά το τέλος της βάρδιας.

Ευχόμαστε ταχεία ανάρρωση στο συνάδελφό μας και Διεκδικούμε:
 Μέτρα προστασίας για τους συναδέλφους διανομείς! Ατομικά μέσα προστασίας, μηχανάκι συντήρηση και καύσιμα στην ευθύνη του εργοδότη
 Ένταξη ΤΩΡΑ της ειδικότητας μας στα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα!
 Πλήρης ασφαλιστική κάλυψη για όλους, δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και κατάργηση των ελαστικών μορφών απασχόλησης
 Σταθερό ωράριο, Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας,5μερο 7ωρο 35ωρο με δύο συνεχόμενα ρεπό
 Ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς, δώρα, επιδόματα, άδειες και αναρρωτικές με ευθύνη της εργοδοσίας.
 Να απαγορευτεί η διανομή με δίκυκλο σε επικίνδυνες καιρικές συνθήκες και ορισμός χιλιομετρικής απόστασης και εμβέλειας διανομής.

‘Η ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ ‘Η ΟΙ ΖΩΕΣ ΜΑΣ!

 

1 σχόλιο:

  1. Συμφωνώ απόλυτα με τα αιτήματα των διανομέων και τις δυσκολίες της δουλειάς τους, όμως πιστεύω ότι πρέπει και απο την πλευρά τους να δείχνουν προσοχή και σύνεση στη δουλειά τους.
    Εχω παρατηρήσει νεαρούς διανομείς να τρέχουν σαν καμικάζι ,αντίθετα σε μονόδρομους κλπ κινδυνεύοντας να προκαλέσουν ατύχημα, βάζοντας σε κίνδυνο τη ζωή τους.
    Προσοχή και σύνεση λοιπόν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή