Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Δευτέρα, Νοεμβρίου 24, 2014

Ο καιρός στην Ήπειρο τη νέα εβδομάδα: Χαμηλές θερμοκρασίες, βροχές και χιόνια στα ορεινά από την Πέμπτη


Χειμωνιάτικο αναμένεται να είναι το σκηνικό του καιρού τη νέα εβδομάδα στην Ήπειρο, καθώς εκτός από τις χαμηλές θερμοκρασίες, από την Πέμπτη σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία, θα μας επισκεφτούν και οι βροχές, ενώ στις ορεινές περιοχές θα σημειωθούν και πρόσκαιρες χιονοπτώσεις.
Πιο αναλυτικά: ...

Τη Δευτέρα 24-11-2014, ηλιοφάνεια θα επικρατεί σε ολόκληρη την Ήπειρο με λίγες μόνο αραιές νεφώσεις από το απόγευμα. Τις πρωινές ώρες η ομίχλη θα κάνει ξανά την εμφάνισή της στο λεκανοπέδιο Ιωαννίνων , ενώ θα έχει αρκετό κρύο  σε ολόκληρη την Ήπειρο. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς κυρίως από τα βόρεια, φτάνοντας τοπικά έως 3 μποφόρ με ενίσχυση από αργά το βράδυ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -4 έως 7 βαθμούς στις ορεινές περιοχές, -1 έως 13 στα ημιορεινά, 5 έως 16 στα πεδινά τμήματα των νομών Άρτας και Πρέβεζας και από 8 έως 16 στις παράκτιες περιοχές.

Την Τρίτη και την Τετάρτη η θερμοκρασία θα παραμείνει στα επίπεδα της Δευτέρας, οι άνεμοι στις νότιες  κυρίως περιοχές της Ηπείρου θα στραφούν σε ανατολικούς – βορειοανατολικούς και θα ενισχυθούν φτάνοντας πρόσκαιρα τα 5 μποφόρ, ενώ μικρή αύξηση θα παρουσιάσουν και οι νεφώσεις.

Την Πέμπτη και την Παρασκευή  ο καιρός θα μεταβληθεί, θα επικρατούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν  τοπικές βροχές, αρχικά στις βορειοδυτικές περιοχές και σταδιακά σε ολόκληρη την Ήπειρο. Στα ορεινά τμήματα θα σημειωθούν τοπικές χιονοπτώσεις, πιο πυκνές τις βράδυνες ώρες ξημερώματα προς Παρασκευή. Οι άνεμοι θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς έως και 4 μποφόρ στις παράκτιες περιοχές, ενώ η θερμοκρασία θα παρουσιάσει άνοδο ως προς τις ελάχιστες τιμές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου