Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Δευτέρα, Δεκεμβρίου 22, 2014

ΠΡΕΒΕΖΑ: "Σκανδαλώδεις συμβάσεις πλήττουν τους εργαζόμενους στο Σταθμό Διοδίων (Σ.Δ.) Ακτίου"


Με Ερώτηση και αίτηση κατάθεσης εγγράφων προς τους αρμόδιους Υπουργούς, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, μεταξύ των οποίων και ο βουλευτής Ν. Πρεβέζης, Κώστας Μπάρκας, έφεραν στη Βουλή το ζήτημα που έχει απασχολήσει τη τοπική κοινωνία μας και αφορά τους εργαζόμενους στα διόδια του Ακτίου. Η Ερώτηση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία κατατέθηκε τη Δευτέρα 22/12 είχε θέμα: «Διάλυση των εργατικών δικαιωμάτων και σκανδαλώδεις συμβάσεις πλήττουν τους εργαζόμενους στο Σταθμό Διοδίων (Σ.Δ.) Ακτίου, αλλά και τους πολίτες της περιοχής».


Η μνημονιακή συγκυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου έχει διαλύσει πλήρως τις εργασιακές σχέσεις, απελευθερώνοντας τις απολύσεις και παραδίδοντας εκατοντάδες χιλιάδες εργαζομένων «δεμένων χειροπόδαρα» σε μια σύγχρονη δουλεία με γενικό μισθό 500 ευρώ. Όπως αναφέρουν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, στην  Ερώτηση που απηύθυναν στους αρμόδιους Υπουργούς, «Για πέντε συνεχόμενα χρόνια, οι εργαζόμενοι στο Σταθμό Διοδίων (Σ.Δ.) του Ακτίου υπέγραφαν με τις εργοδότριες εταιρείες μηνιαίες συμβάσεις χωρίς διακοπή. Θα έπρεπε ,λοιπόν, σύμφωνα με το άρθρο 3, παρ. 3 του Π.Δ. 180/2004 (ΦΕΚ 160/Α/23/08/2004), οι συμβάσεις των εργαζομένων να μετατραπούν σε αορίστου χρόνου. Κάτι τέτοιο όμως δεν έχει συμβεί. Πέρα όμως από την μη μετατροπή των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου η εταιρεία «Q-FREE Α.Ε» (ανάδοχος της εταιρείας «ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ Α.Ε.» μετά την κοινοποίηση των απολύσεων των 5 εργαζομένων τεχνικών, δεν φαίνεται πρόθυμη να προχωρήσει σε αποζημίωση που να αντιστοιχεί στα πλήρη χρόνια εργασίας των εργαζομένων αλλά θεωρεί υποχρέωσή της να τους αποζημιώσει μόνο για τη διάρκεια εργασίας της τελευταίας σύμβασης που είχαν υπογράψει με αυτή οι εργαζόμενοι.»

Ταυτόχρονα, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, σχετικά  με τη τακτική που ακολουθεί το ελληνικό δημόσιο, δηλαδή  τη χρησιμοποίηση μεσαζόντων για τις εισπράξεις από τους Σ.Δ., αλλά και για τη συντήρηση του οδικού δικτύου, τονίζουν ότι « το ελληνικό δημόσιο θα μπορούσε να έχει την αποκλειστική διαχείριση».

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ απαιτούν να μάθουν αν η «ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ Α.Ε»  είχε ενημερωθεί για τις απολύσεις εργαζομένων από την ανάδοχο εταιρεία, καθώς και για το εάν οι απολύσεις που πραγματοποίησε η ανάδοχος εταιρεία, παραβιάζουν τους όρους της σύμβασης με την οποία της ανατέθηκε η διαχείριση των Σ.Δ. Επιπλέον, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ απαιτούν να μάθουν ποια  μέτρα η κυβέρνηση  σκοπεύει να υιοθετήσει, προκειμένου να συνεχιστεί  η απρόσκοπτη λειτουργία του Σ.Δ. Ακτίου με το απαραίτητο, έμπειρο προσωπικό. Τέλος, ζητούν απαντήσεις αναφορικά με  τους λόγους για τους οποίους η «ΕΓΝΑΤΙΑ Α.Ε.» προχωράει σε  αναθέσεις και κοινοπραξίες.



ΚΩΣΤΑΣ ΜΠΑΡΚΑΣ

Βουλευτής Ν. Πρέβεζας - ΣΥΡΙΖΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου