Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Δευτέρα, Απριλίου 27, 2015

ΠΡΕΒΕΖΑ: Η Τοποθέτηση του Γιώργου Νίτσα σχετικά με την Π.Ν.Π (Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου), με την οποία υποχρεώνεται ο Δήμος μας να καταθέσει τα ταμειακά διαθέσιμα στην Τράπεζα της Ελλάδος


Η Αυτοδιοίκηση έχει περάσει  δύσκολες στιγμές στο πρόσφατο παρελθόν. Πιστεύω ότι με τον τρόπο που κινούμαστε ως δήμος Πρέβεζας τα χειρότερα έρχονται.

Η καταστρατήγηση κάθε έννοιας για αυτοτέλειά της τοπικής αυτοδιοίκησης, οι πάρα  πολύ μεγάλες περικοπές στην χρηματοδότησή της, η παρακράτηση πόρων αλλά και το παρατηρητήριο έχουν υποβιβάσει την τοπική Αυτοδιοίκηση.

Σ΄αυτό βέβαια συντέλεσε  και ο τρόπος άσκησης   εξουσίας των δημάρχων  όλης της χώρας όπως  και στην πόλη μας  κ. Δήμαρχε και κ. συνάδελφοι. Η διαχείριση των οικονομικών, οι πελατειακές σχέσεις το όργιο ρουσφετιών,  των υποσχέσεων για εργασία και ταξίματα παντός είδους ΥΠΟΒΙΒΑΣΑΝ ΚΑΙ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΑΝ  το ρόλο της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Και ενώ στην τοπική μας κοινωνία βλέπουμε αυτήν την υποβάθμιση ,έρχεται  η κυβέρνηση με την πράξη νομοθετικού περιεχομένου από την άλλη να μας προβληματίσει ακόμη περισσότερο. Το θεωρώ λάθος και πιστεύω ότι  κανείς δεν μπορεί να είναι ευχαριστημένος με την Π.Ν.Π.

Πολύ περισσότερο εμείς  που επιθυμούμε τη συνεργασία με κάθε κυβέρνηση και  με τη σημερινή που προσπαθεί να αντιμετωπίσει τα σοβαρά προβλήματα που έχει μπροστά της η χώρα.

Θα προτιμούσαμε να είχε προηγηθεί συζήτηση με τους αυτοδιοικητικούς φορείς.
Η συγκεκριμένη απόφαση (με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου) της Κυβέρνησης κάνει ένα προσωρινό χειρισμό, μια εσωτερική ανακύκλωση της υφιστάμενης ρευστότητας.

Είμαστε όλοι στο ίδιο βαγόνι.  μαζί θα περάσουμε το τούνελ για να  δούμε το φως της ευημερίας ή μαζί θα τρακάρουμε πάνω στα τεράστια προβλήματα.

Μακάρι με αυτή την κίνηση να στηριχθεί η χώρα μας και να προχωρήσουμε στο επόμενο διάστημα, χωρίς μειώσεις μισθών και συντάξεων και να βρεθούμε στον δρόμο της ανάπτυξης.

Αν αυτή η  διευκόλυνση των λίγων ημερών βοηθήσει να ενισχυθεί  η θέση της χώρας μας έναντι των πιστωτών μας, θεωρούμε ότι κανείς Έλληνας πολίτης δεν θα είχε αντίρρηση. Έτσι δεν έχω και εγώ.

Επιθυμία μου  είναι  τα χρήματα αυτά να χρησιμοποιηθούν για τις εσωτερικές ανάγκες της χώρας, για την κανονική πληρωμή μισθών και συντάξεων και να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για ανάταση της οικονομίας μας.

Πράξεις νομοθετικού περιεχομένου γινόταν και στο παρελθόν αλλά αυτό δεν πρέπει να συνεχιστεί.

Ας είναι η τελευταία.

Δεν ξέρω αν  η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου,  επηρεάζει την εικόνα του αποθεματικού του δήμου μας;

Θα ήθελα να είχα τις εγγυήσεις ότι κανείς από τους εργολήπτες και τους προμηθευτές του δήμου δεν κινδυνεύει, να έχει προβλήματα στην ροή της χρηματοδότησής του από τον δήμο μας, εάν δεν επιδεινωθούν περαιτέρω τα οικονομικά της πατρίδας μας.

Και δεν μπορώ να φανταστώ ότι η συγκεκριμένη πράξη θα βάλει σε  κίνδυνο  την πληρωμή των εργαζόμενων σε όλες τις δομές του δήμου Πρέβεζας όπως και την λειτουργία τους.


                                                            Ο Δημοτικός Σύμβουλος
                                                       και επικεφαλής της δημοτικής κίνησης
                                                          <Ανάπτυξη Τώρα>
                                                          Νίτσας  Γεώργιος




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου