Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Τρίτη, Ιουλίου 07, 2015

Καίριο πλήγμα στα τουριστικά καταλύματα της Ηπείρου

Μόνο με άμεση συμφωνία σώζεται ο τουρισμός

paralia parga
Βόμβα στα θεμέλια του τουρισμού χαρακτηρίζουν το οικονομικό καθεστώς που επικρατεί από το βράδυ της περασμένης Παρασκευής, οπότε και ανακοινώθηκε η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ να πάει σε δημοψήφισμα, οι επαγγελματίες του κλάδου.

Πλήρες πάγωμα των κρατήσεων αλλά και βροχή ακυρώσεων, είναι το σκηνικό που επικρατεί το τελευταίο δεκαήμερο στις ξενοδοχειακές μονάδες της Ηπείρου, ενώ σύμφωνα με επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στο χώρο, η μείωση της κίνησης τον Ιούλιο και τον Αύγουστο μπορεί να φτάσει και στο 40%.
Οι περισσότερες ακυρώσεις καταγράφονται από Έλληνες, οι οποίοι στήριζαν αρκετούς από τους θερινούς προορισμούς της Ηπείρου.
Συνάμα όμως ακυρώσεις καταγράφονται και από ξένα πρακτορεία, απόρροια της πολιτικής και οικονομικής κατάστασης της χώρας.
Σύμφωνα με τον πρόεδρο των τουριστικών καταλυμάτων Ηπείρου, Χρήστο Ζήγο, η μόνη περίπτωση να σωθεί η φετινή σαιζόν είναι μια συμφωνία μέσα στην τρέχουσα εβδομάδα, καθώς σε άλλη περίπτωση θα μιλάμε για ένα «Βατερλό» του ελληνικού τουρισμού, σε μια χρονιά μάλιστα που οι αφίξεις αναμένονταν να καταγράψουν κατακόρυφη άνοδο.
«Οι ακυρώσεις από Έλληνες κυρίως για Ιούλιο και Αύγουστο φτάνουν μέχρι και το 50%, ενώ δε λείπουν και περιπτώσεις ξένων τουριστικών πρακτορείων που ακυρώνουν κι αυτοί τις αφίξεις τους. Την ίδια στιγμή τα λειτουργικά έξοδα τρέχουν και οι επιχειρηματίες με τις τράπεζες κλειστές δεν μπορούν να τα βγάλουν πέρα. Μόνο μια συμφωνία άμεσα και η ομαλοποίηση της οικονομίας θα μπορέσει να σώσει τη σαιζόν», σημειώνει ο κ. Ζήγος.

neoiagones.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου