Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Σάββατο, Ιουλίου 25, 2015

Σε απόγνωση επιχειρηματίες της Πρέβεζας


Αν και οι Τράπεζες «φαινομενικά» άνοιξαν, τα Capital Cotnrols παραμένουν και δυσκολεύουν τη ζωή των εμπόρων και καταστηματαρχών της Πρέβεζας όπως και ολόκληρης της Χώρας.
Οι επιχειρήσεις της Πρέβεζας υπολειτουργούν καθώς αντιμετωπίζουν τεράστια προβλήματα λόγω της έλλειψης ρευστότητας.

Η έλλειψη ρευστότητας και οι υποχρεώσεις των επιχειρήσεων είναι ένα μείγμα που τους έχει οδηγήσει σε πλήρη απόγνωση με αρκετούς να σκέφτονται πλέον σοβαρά το λουκέτο.

Οι καταστηματάρχες της Πρέβεζας δεν μπορούν να σηκώσουν κεφάλι και η ευθύνη ανήκει πλήρως στην πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος φαίνεται να έχει αφήσει στο έλεος του Θεού τον Ιδιωτικό Τομέα ο οποίος καλείται να σηκώσει ξανά το βάρος των παλινωδιών, της ανικανότητας και της πλήρους αποτυχίας της διαπραγμάτευσης του Πρωθυπουργού ο οποίος πέτυχε μια σειρά εξοντωτικών μέτρων για τους μικρούς και μικρομεσαίους εναπομείναντες μικροεπιχειρηματίες.

Οι άνθρωποι του Εμπορίου καταγγέλλουν το γεγονός πως η Κυβέρνηση άνοιξε τις Τράπεζες για εισπράξεις και όχι για να διευκολύνει της επιχειρήσεις, ενώ μέχρι τώρα οι μόνοι που εξυπηρετούνται είναι οι συνταξιούχοι. Αλλά και οι συνταξιούχοι για να επιβιώσουν χρειάζονται ζωντανή οικονομία.

Αναφέρουν πως την επόμενη εβδομάδα θα γίνει ακόμη πιο εμφανές το πρόβλημα της καταβολής των μισθών στους υπαλλήλους, για το οποίο κανείς μέχρι τώρα δεν κάνει ουσιαστικές προτάσεις ώστε να λυθεί.

«Τον ΣΥΡΙΖΑ ενδιαφέρει μόνο η παραμονή του στην εξουσία, η έλλειψη ρευστότητας δεν φαίνεται να τον απασχολεί ιδιαίτερα», τόνισε γνωστός καταστηματάρχης που διατηρεί Επιχείρηση στην Πρέβεζα και επισήμανε «όσοι προμηθευόμαστε υλικά από το εξωτερικό, αδυνατούμε να πληρώσουμε μετρητοίς τους προμηθευτές και κανένας κυβερνητικός δεν συγκινείται για τις επιπτώσεις που θα έχει κάτι τέτοιο στην οικονομία».

Αξίζει να σημειώσουμε ότι διανύουμε την περίοδο των καλοκαιρινών εκπτώσεων. Αν και βρισκόμαστε στα τέλη Ιουλίου, ο τζίρος τελεί  «υπό του μηδενός».

Τόσο στα καταστήματα που βρίσκονται στο Ιστορικό Κέντρο, όσο και στα μαγαζιά που υπάρχουν στους παράπλευρους δρόμους της Πρέβεζας,  τα ψώνια από τους πολίτες γίνονται με το σταγονόμετρο.

Οι καταναλωτές βολιδοσκοπούν τις βιτρίνες των καταστημάτων όμως είναι ιδιαίτερα διστακτικοί, καθώς από την μία τα capital controls και από την άλλη τα επαχθή μέτρα, αποτελούν σοβαρά εμπόδια για να βελτιωθεί η κατάσταση στην αγορά της Πρέβεζας.

Η εμπορική κίνηση στα καταστήματα ένδυσης και  υπόδησης βρίσκεται σε ελεύθερη πτώση.

Την ίδια στιγμή οι έμποροι εκφράζουν τις ενστάσεις του ως προς τις ρυθμίσεις της «εργαλειοθήκης» του ΟΟΣΑ για τη λειτουργία της αγοράς τις 52 Κυριακές του έτους.. Θεωρούν ότι αυτή τη στιγμή το ζήτημα είναι δευτερεύουσας σημασίας καθώς προέχει να συνεχίσει να υπάρχει εμπόριο και μικρομεσαία επιχείρηση μετά τα φορομπηχτικά μέτρα που ψήφισε ο ΣΥΡΙΖΑ.

«Το μέτρο δεν πρόκειται να λειτουργήσει», αναφέρει καταστηματάρχης και προσθέτει  «Οι Κυριακές σύντομα θα απαξιωθούν. Αν είχε κάποια απόδοση για τα καταστήματα θα τα ανοίγαμε. Δυστυχώς δεν έχει. Η αγορά δεν είναι μόνο για να ανοίγει και να είσαι χαρούμενος σαν τον κ. Τσίπρα, αλλά πρέπει να δουλεύει και να συντηρείται κιόλας. Οι Κυριακές είναι για την οικογένεια και όχι για τα καταστήματα» υποστήριξε.


Άρης Τσελίκος
topikifoni.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου