Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Σάββατο, Αυγούστου 01, 2015

ΠΡΕΒΕΖΑ: Από σήμερα - 14 Αυγούστου η καλοκαιρινή έκθεση φωτογραφίας της ΕΦΕ Πρέβεζας



Η Ε.Φ.Ε ΠΡΕΒΕΖΑΣ, ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗΣ ΓΡΑΦΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΓΝΩΣΗΣ ΡΟΔΟΥ "ΤΟ ΚΟΧΥΛΙ", ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙ ΤΗΝ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗ ΕΚΘΕΣΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ 2015 ΜΕ ΘΕΜΑ: "ΜΙΚΡΗ ΕΥΤΟΠΙΑ: ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΖΟΝΤΑΣ ΤΟ ΛΟΓΟ".


ΕΓΚΑΙΝΙΑ: ΣΑΒΒΑΤΟ 1 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2015 ΩΡΑ 19.00


ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΕΚΘΕΣΗΣ : 1-14 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2015

ΩΡΕΣ: 19.00 - 24.00

ΠΑΡΑΛΙΑ ΠΡΕΒΕΖΑΣ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ





ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ 

ΠΑΡ/ΜΑ ΠΡΕΒΕΖΑΣ 
Η φετινή συνεργασία της ΕΦΕ Πρέβεζας με το “Κοχύλι”,  θύμισε από την αρχή το “σπασμένο τηλέφωνο”. Δεν είχε, όμως, πολλούς παίχτες.Μόνο δύο: έναν συγγραφέα/ποιητή κι ένα φωτογράφο.

Αλλά ήταν πιο περίπλοκο. Δεν είχες να “ψιθυρίσεις” μια λέξη. Είχες να αποδώσεις την ουσία και την αίσθηση που σου αποκόμιζε ένα λογοτεχνικό κείμενο ή ένα στιχάκι.
Η Τέχνη είναι μια έννοια που γυρεύει να βρει τον ορισμό της. Φανταστείτε πόσο απαιτητικό είναι να βάλεις δύο Τέχνες να ενωθούν. Να μεταφράσεις μια Τέχνη, σε μια άλλη…

Αυτό αντιμετώπισαν φέτος τα μέλη της ΕΦΕ Πρέβεζας. Μετέφρασαν σε εικόνα τις λέξεις των λογοτεχνικών κειμένων και των ποιημάτων των μελών του μακρινού «Κοχυλιού».  Μέλη δύο διαφορετικών καλλιτεχνικών ομάδων άγνωστα μεταξύ τους, κατάφεραν να γνωριστούν μέσω της ένωσης της Τέχνης της γραφής, αυτής του φωτός με αυτής του γραπτού λόγου.
Ελπίζουμε  το αποτέλεσμα να μας δικαιώνει…
 Το ΔΣ της ΕΦΕ Πρέβεζας

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗΣ ΑΝΑΓΝΩΣΗΣ ΚΑΙ ΓΡΑΦΗΣ «ΤΟ ΚΟΧΥΛΙ»
Πώς αναγνωρίζεται άραγε εκείνο το είδος της όρασης που ανασυνθέτει τα πράγματα, άλλοτε απευθείας κι άλλοτε πρισματικά, όπως λχ μέσω των λέξεων; Και επίσης, πώς εντοπίζεται εκείνο το είδος της τέχνης του λόγου που ανοίγει το δικό του βλέμμα πέρα από το παρατηρητήριο της συνήθειας – της λεγόμενης, απτής πραγματικότητας;

Θαρρώ, με το ρίγος – εκείνη την ισχυρή έσω συχνότητα που σού φανερώνει πως τα χρόνια και η ηλικία χρησιμοποιούν, στ’ αλήθεια, άλλης τάξεως μαθηματικά από την οικεία γραμμική τους ανηφόρα.

Οι πτήσεις από τον λόγο στην φωτογραφία και το αντίστροφο, αν ολοένα πληθαίνουν στις μέρες μας, οφείλεται και σε αυτό: στην ανάγκη μας να βουτήξουμε κάτω από τα φαινόμενα από περισσότερους του ενός βατήρες. Και να αναβαπτιστούμε σε μία ευτοπία, όπου η οικονομία θα είναι έσχατη τη τάξει και η ομορφιά πρώτη των πρώτων.
Πάνος Δρακόπουλος

Υπεύθυνος Εργαστηρίου δημιουργικής ανάγνωσης και γραφής «ΤΟ ΚΟΧΥΛΙ»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου