Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Παρασκευή, Ιουλίου 01, 2016

ΠΡΕΒΕΖΑ: Ανακοίνωση σωματείων για Μαρινόπουλο


Τα σωματεία που υπογράφουμε αυτή την ανακοίνωση, καλούμε τους εργαζόμενους στην Μαρινόπουλος Α.Ε. να μην σκύψουν το κεφάλι.


Εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας στους χιλιάδες εργαζόμενους στα καταστήματα της Μαρινόπουλος Α.Ε. σε όλη τη χώρα και στους συναδέλφους μας στα δύο καταστήματα στην Πρέβεζα και στις άλλες περιοχές του Νομού μας, που αυτή τη στιγμή βρίσκονται αντιμέτωποι με την απειλή της ανεργίας και της απληρωσιάς.

Γνωρίζουμε από πρώτο χέρι τι σημαίνει η επίθεση που βιώσανε οι εργαζόμενοι όλο το προηγούμενο διάστημα με μειώσεις μισθών και περικοπή επιδομάτων, καθυστερήσεις στην καταβολή της μισθοδοσίας, κλείσιμο καταστημάτων και απολύσεις, αφού τα ίδια έχουν γίνει σε μια σειρά χώρους δουλειάς. Ο αγώνας των εργαζομένων στα καταστήματα Μαρινόπουλος είναι και δικός μας αγώνας. Αφορά κάθε εργαζόμενο, κάθε λαϊκή οικογένεια.

Στηρίζουμε τα αιτήματά τους, όπως αυτά εκφράζονται από τις Επιτροπές Αγώνα, τα Κλαδικά τους Σωματεία και από το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Νομού Πρέβεζας, για διασφάλιση όλων των θέσεων εργασίας, για άμεση καταβολή των δεδουλευμένων τους, για να ικανοποιηθούν με απόλυτη προτεραιότητα πρώτα οι απαιτήσεις των εργαζομένων κι όχι των τραπεζών κλπ, για να μην απολυθεί κανείς, να μην εξαναγκαστεί σε παραίτηση ή οικειοθελή αποχώρηση, για να μην οδηγηθούν στην ανεργία 12.000 εργαζόμενοι.

Ενώνουμε τη φωνή μας στο αίτημα για σταθερή δουλειά, με δικαιώματα, για κάλυψη των σύγχρονων αναγκών όλων των λαϊκών στρωμάτων και των εργαζομένων σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, για μέτρα προστασίας όλων των ανέργων.

Θα δώσουμε με κάθε τρόπο αγωνιστικό "παρόν" στις πρωτοβουλίες που θα πάρουν οι εργαζόμενοι στον "Μαρινόπουλο" μαζί με το σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Νομού Πρέβεζας, που εκφράζει το συνεπές, αγωνιστικό κίνημα στο χώρο στην περιοχή. Στις εξορμήσεις για την ενημέρωση όλου του λαού για τα αποτελέσματα που φέρνουν για εμάς, τις εργαζόμενες και τους εργαζόμενους, τους ανέργους, τους συνταξιούχους, τους νέους και τις νέες οι ανταγωνισμοί των επιχειρηματικών ομίλων για το ποιος θα κυριαρχήσει στην αγορά.

"Προστασία από τους πιστωτές", "σχέδιο εξυγίανσης", "εξεύρεση βιώσιμης λύσης", αναζήτηση "επενδυτών" που θα σώσουν την επιχείρηση, όλα όσα ακούμε και διαβάζουμε, όλα όσα προβλέπουν οι νόμοι, θέτουν τα δικαιώματα και τις ανάγκες των εργαζομένων στο περιθώριο. Να φέρουμε εμείς τα δικαιώματα και τις ανάγκες μας στο επίκεντρο, κόντρα στα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων και της πολιτικής που τους υπηρετεί, με το συλλογικό αγώνα, την οργάνωση, την αλληλεγγύη και τη συμπαράσταση του λαού.

Καλούμε σε μαζική συμμετοχή στη σύσκεψη, που θα γίνει την Κυριακή 3 Ιουλίου στις 8 το απόγευμα στο Εργατικό Κέντρο για να συντονίσουμε όλοι, μαζί με τους εργαζόμενους στη Μαρινόπουλος Α.Ε. τον αγώνα μας.

Για να βάλουμε τις βάσεις για να διεκδικήσουμε την αποκατάσταση όλων των απωλειών που είχαμε τα χρόνια της κρίσης και να αντιμετωπίσουμε τη συντονισμένη επίθεση που έχουν εξαπολύσει κεφάλαιο και μεγαλοεργοδοσία στα δικαιώματά μας, εκμεταλλευόμενοι όλα τα αντεργατικά μέτρα των προηγούμενων κυβερνήσεων και της σημερινής. Για να μπλοκάρουμε τη νέα λαίλαπα που έρχεται και θα φέρει την πλήρη διάλυση των εργασιακών σχέσεων, την απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων, την κατάργηση του 13ου και 14ου μισθού, το χτύπημα του δικαιώματος στην απεργία και την παρεμπόδιση της συνδικαλιστικής δράσης.

Σήμερα χρειάζεται η ενότητα της εργατικής τάξης, ανεξάρτητα από σχέση εργασίας, σε όλους τους χώρους και κλάδους. Να δημιουργήσουμε ένα μέτωπο που θα έχει στο στόχαστρό του τους εκμεταλλευτές μας και το πολιτικό τους προσωπικό (κυβέρνηση, μεγαλοεπιχειρηματίες, ΕΕ) σε ένα αγώνα για την ικανοποίηση των αναγκών μας.

Έχουμε την δύναμη να τους αντιμετωπίσουμε
γιατί χωρίς εμάς γρανάζι δε γυρνά!!

 ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ, ΟΔΗΓΩΝ, ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΙΚΑ ΝΟΜΟΥ ΠΡΕΒΕΖΑΣ, ΟΤΑ Α΄ ΒΑΘΜΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου