Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 28, 2016

ΠΡΕΒΕΖΑ: Σπύρος Βελέντζας "Προτιμώ μια απειρία που έχει καλές προθέσεις από μια εμπειρία που μας οδήγησε σ’αυτή την κατάσταση"


Το PrevezaBest έχει τη χαρά αλλά και την τιμή να φιλοξενήσει μια συνέντευξη του κ.Σπύρου Βελέντζα, ενός εξαίρετου ιατρού αλλά και ενός βαθιά πολιτικοποιημένου ατόμου.


Έτσι, ο κ.Βελέντζας μέλος του Σύριζα και υποψήφιος στα ψηφοδέλτια του, μας υποδέχτηκε το πρωινό της Τετάρτης στον επαγγελματικό του χώρο όπου αφού του ζητήσαμε μας παραχώρησε μια συνέντευξη καταθέτοντας τις απόψεις του για διάφορα ζητήματα.

Κ.Βελέντζα είναι στις προθέσεις σας μια υποψηφιότητα με το ψηφοδέλτιο του Σύριζα στις επόμενες Βουλευτικές εκλογές (όποτε και αν αυτές γίνουν)

Κοιτάξτε να δείτε, είμαι ένας πολίτης που από όταν θυμάμαι τον εαυτό μου ασχολούμουν πάντα με τα κοινά και βεβαίως στον επαγγελματικό μου χώρο, τον ιατρικό σύλλογο όπου ήμουν πρόεδρος για πολλά χρόνια αλλά και στην τοπική αυτοδιοίκηση όπου ήμουν πρόεδρος δημοτικού συμβουλίου και πιο παλιά δημοτικός σύμβουλος και βέβαια στις βουλευτικές εκλογές αλλά από το 2004 που ιδρύθηκε ο Σύριζα είμαι υποψήφιος βουλευτής. Επομένως, είναι δεδομένο ότι ασχολούμουν  πάντα με τα κοινά και θα εξακολουθήσω να ασχολούμαι , σε κάθε περίπτωση από όποια θέση και αν χρειαστεί θα είμαι παρών να προσφέρω οτι μπορώ να προσφέρω στο χώρο μου.

Ο Σπύρος Βελέντζας στις επόμενες βουλευτικές εκλογές (δεδομένο ότι ο Σύριζα είναι Κυβέρνηση) θα πάει για να "χτυπήσει" την έδρα ;

Εκείνο που πρωτίστως με ενδιαφέρει είναι να πάει καλά ο Σύριζα στον βαθμό που θα πάει καλά ο Σύριζα και αυτό είναι που θα επιδιώξω με όλες μου τις δυνάμεις…να πάει ο Σύριζα όσο καλύτερα γίνεται και αυτό να έχει ως αποτέλεσμα να πάρει ξανά ο Σύριζα την έδρα και να είναι πρώτο κόμμα σε αυτή την κατεύθυνση θα συμβάλλω  με όλες μου τις δυνάμεις.

Η άποψη σας σχετικά με την ανακοίνωση του ΔΣ του 2ου δημοτικού σχολείου Φιλιππιάδας 

Οι Έλληνες είμαστε ένας λαός ο οποίος έχει ζήσει έντονα την προσφυγιά και ιδιαίτερα η Ήπειρος έχει πάρα πολλούς μετανάστες σε διάφορες περιοχές του κόσμου , επομένως θεωρώ ότι είναι λογικό η συμπεριφορά μας απέναντι στους μετανάστες να είναι μια φιλική συμπεριφορά , μια συμπεριφορά αλληλεγγύης, όπως άλλωστε ήταν μέχρι τώρα. Σε κάθε περίπτωση οποιαδήποτε ξενοφοβική στάση και συμπεριφορά καποιων ανθρώπων δεν ταιριάζει ούτε στην λογική μας ούτε στην ηθική ούτε βεβαίως στην περιοχή η οποία έχει τόσους πολλούς μετανάστες στο εξωτερικό.

Είστε ευχαριστημένος από την μέχρι τώρα πορεία του Σύριζα  ;

Ο Σύριζα κλήθηκε να αναλάβει την κυβέρνηση σε μια δύσκολη περίοδο για την χώρα. Μια περίοδο για την κατάσταση της οικονομίας..πάρα πολύ άσχημη ή για να το πω αλλιώς, ο Σύριζα βρήκε τα δύσκολα . Από την οικονομική κατάσταση από την έξαρση που υπάρχει στο προσφυγικό και έχω την εντύπωση ότι αντιμετωπίστηκε με πάρα πολύ καλό τρόπο μέχρι και τον πόλεμο που ασκείται ιδιαίτερα το τελευταίο χρονικό διάστημα και από το σύμπλεγμα της διαπλοκής που κυριαρχεί πάρα πολλά χρόνια στη χώρα. Θεωρώ κάτω από αυτές τις δύσκολες συνθήκες και με δεδομένο ότι αναγκάστηκε να κάνει μια επώδυνη συμφωνία τον Γενάρη, προσπαθεί αυτές τις συνθήκες να τις αλλάξει προς όφελος του λαού. Είναι αλήθεια πως η συμφωνία του Ιουλίου 2015 δεν είναι στην λογική που θέλει να ακολουθήσει ο Σύριζα αντιμετώπισε ένα δίλλημα στο να κάνει έναν επώδυνο συμβιβασμό και μια άτακτη χρεωκοπία από την άλλη. Επέλεξε τον επώδυνο συμβιβασμό και από εκεί και πέρα προσπαθεί και με την υλοποίηση των συμφωνιών που έγιναν αλλά και με ένα παράλληλο πρόγραμμα να αμβλύνει τις επιπτώσεις από μία κακή συμφωνία, η οποία έγινε μέσα από ένα εκβιαστικό πραξικόπημα και επεβλήθη στη χώρα και επιδιώκει όλη αυτή τη δύσκολη κατάσταση να την διαχειριστεί όσο το δυνατόν καλύτερα ούτως ώστε να ανακουφίσει από τις επιπτώσεις τη χώρα. Αυτή η συμφωνία δημιουργεί ύφεση μια ύφεση η οποία 5 χρόνια εξακολουθεί να υπάρχει στη χώρα και ενώ υπάρχει η ύφεση δεν αλλάζει και οι δανειστές επιμένουν στην ίδια πολιτική εδώ και πάρα πολύ καιρό.  Ξεκινήσαμε για παράδειγμα ένα χρέος 120% και έχουμε φτάσει στο 180 % ακολουθώντας μια συγκεκριμένη πολιτική θεωρώ ότι εδώ είναι ένα πάρα πολύ σημαντικό ζήτημα, η πολιτική που ακολουθεί ο Σύριζα να μπορέσει να αναστρέψει αυτό το κλίμα ούτως ώστε να μπορέσει να μπει σε μια τροχιά ανάπτυξης και να ξεφύγει από την κρίση.

Ο Σύριζα έχει κάνει λάθη ;

Όποιος δραστηριοποιείται, όποιος ενεργεί προφανώς και κάνει λάθη. Ένα από βασικά που είχε ήταν η απειρία που είχε ο Σύριζα πάνω στην κυβέρνηση από την μια στιγμή στην άλλη που ήταν στο 4% και πήγε στο 37% είναι αλήθεια ότι δεν είχε την κυβερνητική εμπειρία ούτε το αντίστοιχο στελεχιακό δυναμικό για να μπορέσει να ανταποκριθεί στις ανάγκες που επέβαλαν οι δύσκολες συνθήκες. Από αυτή την άποψη λοιπόν, αυτή την απειρία  προφανώς μπορεί να την θεωρήσει κανείς στα αρνητικά. Βέβαια η εμπειρία των προηγούμενων χρόνων ήταν η εμπειρία που έφερε την χώρα σε αυτή την κατάσταση. Προτιμώ μια απειρία που έχει καλές προθέσεις από μια εμπειρία η οποία οδηγεί σ’αυτή την κατάσταση που έχουμε φτάσει μέχρι σήμερα στη χώρα. Προφανώς έχει κάνει λάθη, αλλά τα λάθη είναι για αυτούς που ενεργούν για αυτούς που κάνουν πράξεις και δεν πιστεύω ότι είναι λάθη πάρα πολύ σημαντικά. Πιστεύω είναι μέσα σε ένα πλαίσιο πολιτικής που ακολουθείται και πιστεύω ότι υλοποιείται παρά τις δυσκολίες.

Ο Σύριζα έχει κοντά του τους νεολαίους ;

Θεωρώ γενικότερα ότι τα τελευταία χρόνια υπάρχει μια απαξίωση της πολιτικής και των πολιτικών σε όλα τα επίπεδα . Αυτό έχει απομακρύνει την νεολαία και κατά την άποψη μου οφείλεται στο ότι οι νέοι δεν συμμετέχουν ενεργά στα πολιτικά δρώμενα, όχι ότι δεν έχουν άποψη, εγώ πιστεύω ότι η νεολαία που υπάρχει σήμερα , έχει άποψη, είναι μορφωμένη νεολαία και έχει σοβαρή άποψη για τα πολιτικά δρώμενα απλώς απογοητευμένη από όλη αυτή την κατάσταση και την απαξίωση της πολιτικής απέχει από τις πολιτικές δραστηριότητες . Με αυτή τη λογική δεν συμμετέχουν οι νέοι όχι μόνο στον Σύριζα αλλά σε όλες τις πολιτικές διαδικασίες .Μάλιστα, αν δείτε τα τελευταία εκλογικά αποτελέσματα θα δείτε ότι ανήκουν σε νέους ανθρώπους , θέλω να πω ότι οι νέοι στήριξαν και εξακολουθούν να στηρίζουν τον Σύριζα απλούστατα δεν συμμετέχουν στις πολιτικές διαδικασίες.

Η άποψη σας για τον Δήμο Πρέβεζας και την Δημοτική αρχή, είστε ευχαριστημένος ;

Νομίζω πως τα τελευταία χρόνια η τοπική αυτοδιοίκηση βιώνουμε μια παρωδία και το λέω έτσι ωμά διότι θεωρώ ότι η πόλη, ο δήμος έχει πάρα πολλές δυνατότητες οι οποίες δεν έχουν αξιοποιηθεί . Έχει πάρα πολλά πλεονεκτήματα τα οποία δεν έχει δοθεί η δυνατότητα να αξιοποιηθούν . Όσον αφορά το λιμάνι (Τουριστικό κ εμπορικό), ο Αμβρακικός κόλπος ο οποίος είναι μια τεράστια πηγή πλούτου και μέσω αυτού θα μπορούσε να αυξηθούν οι θέσεις εργασίας , το αεροδρόμιο του Ακτίου το οποίο είναι ένα παρά πολύ σημαντικό σημείο , όπως οι αυτοκινητόδρομοι οι οποίοι θα φέρουν την περιοχή μας  πιο κοντά με άλλες περιοχές.  Νομίζω ότι πολύ σοβαρά ζητήματα τα οποία μέχρι σήμερα δυστυχώς δεν έχουν λυθεί.  Θεωρώ, ότι πρέπει να αλλάξει αυτή η κατάσταση να αλλάξει αυτή η λογική έτσι ώστε να μπούμε σε μια άλλη τροχιά ανάπτυξης . Άλλωστε εμείς στην Πρέβεζα στην τοπική αυτοδιοίκηση μία συμφωνούσαμε μία διαφωνούσαμε αλλά πραγματικά  για πάρα πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα είχαμε αρκετά καλούς δημοτικούς άρχοντες και καλά δημοτικά συμβούλια.  






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου