Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Παρασκευή, Μαρτίου 24, 2017

ΑΡΤΑ: Αποκλειστικό – Ομόφωνα αθώοι οι τρεις κατηγορούμενοι ιατροί, παρά την καταδικαστική πρόταση του Εισαγγελέα, για ανθρωποκτονία εξ αμελείας 69χρονου από τον Ωρωπό Πρέβεζας


Τέλος έλαβε σήμερα Παρασκευή 24/3 στο Πλημμελειοδικείο Άρτας η πολύμηνη αμφίρροπη δίκη με κατηγορουμένους τρεις ιατρούς χειρουργούς ( δύο εκ των οποίων ειδικευόμενοι) του νοσοκομείου Άρτας για ανθρωποκτονία εξ αμελείας του 69χρονου Χ.Κ. κάτοικου Ωρωπού Πρέβεζας. 

Συγκεκριμένα, ο 69χρονος απεβίωσε το 2011 έπειτα από μια εγχείρηση χολής μέσα στο νοσοκομείο. Έτσι, μέλη της οικογενείας του υπέβαλαν μηνύσεις κατά των τριών χειρουργων του νοσοκομείου Άρτας.  Η  δίκη ξεκίνησε τον Σεπτέμβριο του 2016 και έπειτα από πολλές αναβολές και διακοπές, ολοκληρώθηκε σήμερα όπου το τριμελές πλημμελειοδικείο  Άρτας, κήρυξε τους τρεις κατηγορουμένους αθώους, παρά την καταδικαστική πρόταση  του Εισαγγελέα της Έδρας.  

Συνήγοροι των κατηγορουμένων, οι κύριοι Τράμπας, Τζούμας και Λαμπράκης.

Συνήγοροι του αποβιώσαντα οι κ.Τάσσης κ Βασίλειος Μπότσιος, οι οποίοι επιφυλάχτηκαν και δεν θέλησαν να προβούν σε δηλώσεις.

Αντίθετα, οι συνήγοροι των κατηγορούμενων μιλώντας στο PrevezaBest δήλωσαν τα εξής:


Τράμπας "Τελειώσαμε σήμερα μια διαδικασία η οποία κράτησε πάνω από έξι μήνες, με ομόφωνη  απόφαση δικαστηρίου όλοι οι κατηγορούμενοι απηλλάγησαν. Ήταν μια πολύ δίκαιη απόφαση η οποία σε κόντρα αυτών των οποίων έχουν ακουστεί κατά καιρούς για τους συγκεκριμένους γιατρούς που κοσμούν... ειδικά ο πρώτος του νοσοκομείου της Άρτας. Ήταν όπως είπα μια δίκαιη απόφαση διότι έβαλε τα πράγματα στη θέση τους και έδωσε τα του καίσαρος τω καίσαρι. Θεωρούμε, ότι αισθανόμαστε πλήρως δικαιωμένοι μετά από τόσους μήνες που όπως είπα ακούστηκαν κάποια πράγματα που δεν ήταν και πολύ τιμητικά . Συμπονούμε βεβαίως την οικογένεια του εκλιπόντος , ο αγώνας τους θα συνεχιστεί, αλλά θεωρούμε ότι στην παρούσα φάση αυτό έπρεπε να γίνει και αυτή ήταν η πιο δίκαιη απόφαση που μπορούσε να γίνει και είμαστε ευτυχείς γι’ αυτό".

Τζούμας "Ο εντολέας μου  αθωώθηκε, αρχή μου είναι να μην πανηγυρίζω και να μην σχολιάζω δικαστικές αποφάσεις, απλώς να εκφράζω πάντα τον σεβασμό μου και αυτό κάνω και σήμερα".

Λαμπράκης "Το δικαστήριο μετά από μια 6μηνη πολυτελής αποδεικτική διαδικασία κατά την οποία διαφυλάχτηκαν τα δικαιώματα και του πολιτικούς ενάγοντος και των κατηγορουμένων κατέληξε σε απαλλακτική κρίση για τους κατηγορούμενους δικαιολογώντας το άδικο της πράξης τους από την κινδυνώδη δράση του ιατρικού επαγγέλματος . Έχει ξεκινήσει μια βιομηχανία μηνύσεων και αγωγών σε βάρος ιατρών. Πρέπει όλοι να θυμόμαστε ότι οι ιατροί δεν υποχρεούνται να θεραπεύσουν τον ασθενή, υποχρεούνται να τον βοηθήσουν να θεραπευτεί και να τον φροντίσουν . Σας ευχαριστώ πολύ και εύχομαι Καλό Πάσχα"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου