Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Τετάρτη, Απριλίου 26, 2017

ΠΡΕΒΕΖΑ: Καρφιά, υπονοούμενα και "αντιπολίτευση" από συμβούλους της συμπολίτευσης στην συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Πρέβεζας


...Χαρακτηριστική ατάκα του Μιλτιάδη Κλάπα, μην λύσετε τώρα την εσωστρέφεια σας, αναφερόμενος προς την δημοτική αρχή…

Συνεδρίαση δημοτικού συμβουλίου πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης 26/4 με 40 θέματα στην ημερήσια διάταξη.


Αφού προηγήθηκαν διάφορες ενημερώσεις και απαντήθηκαν ερωτήσεις δημοτικών συμβούλων της αντιπολίτευσης,  ερώτηση κατέθεσε ο δημοτικός σύμβουλος της συμπολίτευσης κ.Κώτσης , σχετικά με την "Απόρριψη  χρηματοδότησης  του έργου  ύδρευση παραλιών Βαλανιδοράχης, Λούτσας,  Βράχου, Λυγιάς,  Χειμαδιού, Ριζών και Καστροσυκιάς- Πρόβλημα υδροδότησης της παραλιακής ζώνης" όπου ο δήμαρχος κ.Μπαίλης δήλωσε πως το έργο ποτέ δεν εντάχθηκε σε κάποιο πρόγραμμα και κατά συνέπεια δεν απεντάχθηκε , ενώ ο κ.Κώτσης ζήτησε να γίνουν όλες εκείνες οι απαραίτητες ενέργειες για την συνέχιση του έργου . 

Ολόκληρη η ερώτηση που κατέθεσε ο κ.Κώτσης στο τέλος της ανάρτησης.


Προηγουμένως, ο κ.Κώτσης, απευθυνόμενος στον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, είπε πως ήταν ο ίδιος μια από τις τρεις ηχηρές απουσίες της προηγούμενης συνεδρίασης του Δ.Σ. , όπως είχε δηλώσει ο κ.Κορωναίος σε ραδιοφωνική εκπομπή.

Έπειτα, ξεκίνησε η  συνεδρίαση με τα τακτικά θέματα, όπου πρώτο στην ατζέντα ήταν η Έγκριση απολογισμού Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Πρέβεζας από 12/6/2013 έως 21/3/2017. 

Την παρουσίαση του απολογισμού έκανε η απερχόμενη πρόεδρος κ.Παρθενία Καζάκου όπου παρουσίασε συνολικά το έργο αλλά και τις δράσεις τα τέσσερα περίπου αυτά χρόνια. 


Έπειτα τον λόγο πήραν οι επικεφαλής των παρατάξεων της αντιπολίτευσης αλλά και δημοτικοί σύμβουλοι όπου εξέφρασαν απορίες, παρατηρήσεις ενώ είπαν και τις δικές τους απόψεις επί του λιμανιού.

Ενδεικτικά αναφέρουμε δήλωση του κ.Κλάπα, ο οποίος μεταξύ πολλών άλλων έκανε λόγο για υποβάθμιση του εμπορικού ρόλου του λιμανιού και για τη γενικότερη απαξίωση του.


Επίσης, ο επικεφαλής της λαικής συσπείρωσης κ.Νόβας, έκανε λόγο για μια μαζική συμμετοχή φορέων για την αλλαγή των αποφάσεων που πάρθηκαν σε επίπεδο κεντρικού κράτους.


Από την άλλη, ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος κ.Νίτσας δήλωσε πως η Μαρίνα θα βοηθήσει τα μέγιστα στην ανάπτυξη της πόλης ενώ προκάλεσε την έκρηξη του προέδρου του ΔΣ κ.Κορωναίου και αυτό διότι όπως ανέφερε ο κ.Κορωναίος η ερώτηση του κ.Νίτσα για να μάθει για ποιο λόγω τόσο ο ίδιος όσο και η καζάκου είχαμε παραιτηθεί των αντιμισθιών τουλάχιστον μας προσβάλει. Δήλωσε ο κ.Κορωναίος.



Ιδιαίτερα προετοιμασμένη φάνηκε η δημοτική σύμβουλος Στέλλα Βαρτελάτου η οποία έπειτα την παρουσίαση του απολογισμού από την κ.Καζάκου έθεσε πολλά επί του ζητήματος ερωτήματα τα οποία και απαντήθηκαν από την Διευθύντρια τεχνικών υπηρεσιών κ.Μωραίτη .


Τέλος ο Δήμαρχος κ.Μπαίλης δήλωσε πως "Εμείς σαν δημοτική αρχή, έχουμε συμφέρον, των δημοτών και του δήμου"


#Η ερώτηση που κατέθεσε  ο κ.Κώτσης

Πρόσφατα ενημερωθήκαμε για την  απόφαση  της αρμόδιας υπηρεσίας του Υπουργείου  Οικονομίας  και Ανάπτυξης, η οποία, απέρριψε την χρηματοδότηση του έργου: «Ύδρευση παραλιών Βαλανιδοράχης, Λούτσας, Βράχου, Λυγιάς, Χειμαδιού, Ριζών Καστροσυκιάς».

Για την κατασκευή του  έργου  αυτού    έγινε προγραμματική σύμβαση μεταξύ του Δήμου Πάργας και του Δήμου Πρέβεζας και υποβλήθηκε  αίτηση για έγκριση και  ένταξή του  στο ΕΣΠΑ 2014-2020 στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Υποδομές μεταφορών, περιβάλλον και αειφόρος ανάπτυξη» με τίτλο «έργα ύδρευσης», άξονας προτεραιότητας 14 «διατήρηση και προστασία περιβάλλοντος-προαγωγή της αποδοτικής χρήσης των πόρων (ΤΣ)» (κωδικός πρόσκλησης 14.30.23.2 α/α. ΟΠΣ 1446)» . Ο προϋπολογισμός του  έργου  ανερχόταν στα  6.572.000,00 € .

Στις 29/8/2016  το Δημοτικό Συμβούλιο Πρέβεζας ενέκρινε την επικαιροποίηση της μελέτης του έργου που συντάχτηκε από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Πρέβεζας, μελέτη  η οποία υπήρχε από την εποχή του Νομαρχιακού Συμβουλίου Πρέβεζας το 2006.

Η αναγκαιότητα του παραπάνω έργου είναι αδιαμφισβήτητη αφού το τμήμα αυτό της παραλιακής ζώνης   δοκιμάζεται   εδώ και πολλά χρόνια από  την  αδυναμία ομαλής υδροδότησης με αποτέλεσμα  οι κάτοικοι και οι χιλιάδες επισκέπτες να στερούνται στις περιόδους τουριστικής αιχμής  ένα από τα σημαντικότερα κοινωνικά αγαθά, με συνέπια  την τεράστια ζημιά που προκαλεί στις επιχειρήσεις του τουριστικού κλάδου
  
ΕΡΩΤΑΤΕ ο κ. ΔΗΜΑΡΧΟΣ

Ποιες ενέργειες έχει  κάνει η Δημοτική αρχή  για  να ενταχθεί το έργο άμεσα  σε άλλη πηγή χρηματοδότησης  ώστε  να μην υπάρξουν καθυστερήσεις στις  διαδικασίες υλοποίησης του έργου, αλλά  και για την  άμεση κάλυψη των υδρευτικών αναγκών της περιοχής,  έως ότου δοθεί  οριστική λύση στο θέμα
-Ποιες είναι οι αιτίες   που οδήγησαν στην απόρριψη της χρηματοδότησης του έργου  

Ο Δήμος Πρέβεζας και Πάργας   σε συνεργασία με την Περιφέρεια και τα αρμόδια υπουργεία πρέπει να  αναζητήσουν  άμεσα λύση να μην χαθεί καθόλου πολύτιμος χρόνος.  Επιβάλλεται  να χαραχθεί μια κοινή γραμμή προκειμένου να εξευρεθούν πόροι για τη χρηματοδότηση  της ύδρευσης των ακτών της Πρέβεζας 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου