Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Πέμπτη, Ιουνίου 08, 2017

ΑΡΤΑ: Υπόθεση εγκληματικής οργάνωσης για την διακίνηση κοκαίνης πέρυσι στην Αρτα - Η Γενναία δήλωση του δικηγόρου κ.Λαμπράκη στο PrevezaBest


Φειδωλός στις δηλώσεις του ήταν ο δικηγόρος Αρτας Δημήτρης Λαμπράκης συνήγορος υπεράσπισης κατηγορουμένων στην υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης για την διακίνηση κοκαίνης πέρυσι στην Αρτα, δίκη που αρχίζει την Τρίτη στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Ιωαννίνων.


Το PrevezaBest επικοινώνησε με τον κ. Λαμπράκη ο οποίος μας δήλωσε ότι "Η υπόθεση αποτελεί αναμφισβήτητα μία ακόμη επιτυχία του Τμήματος Ασφαλείας Αρτας, όπως άλλωστε και αυτή της σύλληψης διακινητών ηρωίνης στην πόλη μας πρίν από λίγους μήνες και τόσες άλλες που αφορούσαν κλοπές, τοκογλυφίες κλπ 

Βλέπετε η νεότευκτη νομική δυνατότητα επισύνδεσης των τηλεφωνικών συσκευών με τις εγγυήσεις που παρέχει ένα Δικαστικό Βούλευμα δημιουργεί ευκαιρίες στην αστυνομία. Δεν μπορούμε όμως να βλέπουμε παντού εγκληματικές οργανώσεις. 

Δεν μπορεί κάθε Ελληνική πόλη να είχε τόσες εγκληματικές οργανώσεις που να μην μπορούσε προηγούμενα να τις εξαρθρώσει η ΕΛ.ΑΣ και άμα την εφαρμογή του νέου νόμου να είναι σε θέση να τις εξαρθρώνει. 

Στην υπόθεση που θα δικαστεί την ερχόμενη εβδομάδα όλοι οι συνήγοροι έχουμε εμπιστοσύνη στον Ελληνα Δικαστή που έχει αποδείξει ότι δεν είναι φοβισμένος μπροστά σε κάθε υπέρβαση ή κατάχρηση εξουσίας. 

Ολοι οι κατηγορούμενοι είναι αυτόχειρες εξαρτημένοι χρήστες ναρκωτικών και όλοι μαζί διακίνησαν χωρίς αντάλλαγμα και πάντως χωρίς κέρδος μεταξύ των μικρές ποσότητες κοκαίνης και το δικαιότερο θα είναι να επιβληθούν πλημμεληματικές και όχι κακουργηματικές ποινές που θα μπορούσαν να φθάσουν και στην ισόβια κάθειρξη. 

Δεν μπορεί να υφίσταται εγκληματική οργάνωση της οποίας τα μέλη διακινούν με κάθε τρόπο μεταξύ τους ναρκωτικά πολύ δε περισσότερο δεν μπορεί τα δύο εγκλήματα να συρρέουν αληθώς μεταξύ τους, αφού έτσι θα τιμωρούταν διπλά ο κατηγορούμενος. Βεβαίως κάθε απόφαση θα την σεβαστούμε. 

Μην ξεχνούμε ότι πέρυσι τέτοιο καιρό το αντίστοιχο Δικαστήριο του Πειραιά σε μία πολύμηνη δίκη που αφορούσε την μεταφορά 2 τόνων ηρωίνης με το πλοίο Noor1 δεν καταδίκασε κανέναν από τους 32 κατηγορουμένους για δ/νση εγκληματικής οργάνωσης."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου