Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Κυριακή, Σεπτεμβρίου 24, 2017

"Οι δεσμεύσεις του Υπουργού Υγείας δίνουν τέλος στα σενάρια υποβάθμισης του ΚΥ Πάργας"


Θετικές εξελίξεις για την Υγεία στο Δήμο Πάργας – Δεσμεύσεις υπουργού Υγείας, Α. Ξανθού, για ομαλή λειτουργία Κ.Υ. Πάργας και Καναλακίου, μέσω προσλήψεων γιατρών και δημιουργία Τομέα ΕΚΑΒ στον Μεσοπόταμο


Θετικές εξελίξεις για τους κατοίκους και τους επισκέπτες του Δήμου Πάργας προήλθαν από τη προχθεσινή (22/9) συνάντηση του βουλευτή Ν. Πρέβεζας του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστα Μπάρκα, του διοικητή της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας, Τάκη Νικολόπουλου, και φορέων της Πάργας με τον υπουργό Υγείας, Ανδρέα Ξανθό, στην Αθήνα.

Παρά το διαχρονικό πρόβλημα της υποστελέχωσης του ΚΥ Πάργας, η προσπάθεια επικεντρώνεται να συνεχίσει η λειτουργία και η εφημερία του, όπως γίνεται εως τώρα, με τη συνεργασία των γειτονικών ΚΥ. 

Στο επίκεντρο της συνάντησης τέθηκαν και προγραμματίζονται τα θέματα της ενίσχυσης των Κέντρων Υγείας Πάργας και Καναλακίου με μόνιμο ιατρικό προσωπικό στην επικείμενη προκήρυξη των 450 θέσεων, της συμπλήρωσης της θέσης μετά τη συνταξιοδότηση του υπηρετούντος σήμερα γιατρού, καθώς και της υλοποίησης της απόφασης δημιουργίας Τομέα ΕΚΑΒ στον Μεσοπόταμο Δήμου Πάργας, ώστε να διευκολυνθεί η διακομιδή των ασθενών. 

Ο υπουργός Υγείας, κατά τη διάρκεια της συνάντησης, τόνισε την επιλογή της κυβέρνησης να στηριχθεί και να αναβαθμιστεί η Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, καθώς εκεί παρατηρείται το μεγάλο έλλειμμα στο Δημόσιο Σύστημα Υγείας. «Τα Κέντρα Υγείας Πάργας και Καναλακίου αντιμετωπίζουν προβλήματα και ελλείψεις.

Όμως, εκεί που δεν υπάρχει έλλειμμα είναι στην πολιτική βούλησή μας για την άμεση υπέρβασή τους» κατέληξε ο κ. Ξανθός. Οι δεσμεύσεις του Υπουργού Υγείας δίνουν τέλος στα σενάρια υποβάθμισης του ΚΥ Πάργας.

Δελτίο Τύπου
syriza preveza.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου