Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Παρασκευή, Δεκεμβρίου 15, 2017

ΠΡΕΒΕΖΑ: Στράτος Ιωάννου "Έχουμε κάνει μια σειρά από παρεμβάσεις στο Λούρο που δεν ήταν δική μας ευθύνη...οι άλλοι τι έχουν κάνει ; "


Με αφορμή τα όσα ακούστηκαν την Τετάρτη 13/12 στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πρέβεζας, τόσο από τον Δήμαρχο κ.Μπαίλη όσο και από δημοτικούς συμβούλους περί ευθύνης της Περιφέρειας αναφορικά με τις πλημμύρες στο Λούρο, ο Αντιπεριφερειάρχης Στράτος Ιωάννου κάλεσε τα τοπικά ΜΜΕ προκειμένου σε μια συζήτηση μαζί τους να αναφέρει μια σειρά πραγμάτων.

Συγκεκριμένα, ο κ.Ιωάννου αναφέρθηκε στις ενέργειες που έγιναν την επόμενη μέρα των καταστροφών, στις παρεμβάσεις που έχουν γίνει από την πλευρά της Περιφέρειας που πολλά από αυτά, όπως ο ίδιος ανέφερε δεν ήταν στις αρμοδιότητες του, αφού σύμφωνα με την νομοθεσία, τα ρέματα είναι στην ευθύνη του Δήμου, ξεκαθάρισε ο κ.Ιωάννου. 

"Εμείς σαν Π.Ε. Πρέβεζας από το Σάββατο - την επομένη των πλημμυρών - στείλαμε έγγραφο στην Περιφέρεια και από εκεί στάλθηκε στην πολιτική προστασία για την κήρυξη του νομού σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης . 

"Για τις επιχειρήσεις υπεύθυνη είναι η Περιφέρεια και για τις κατοικίες ο δήμος. Μηχανήματα της περιφέρειας και μισθωμένα ιδιωτών βρέθηκαν σε όλες τις περιοχές που επλήγησαν. Στείλαμε έγγραφο προς όλους τους δήμους για την σύσταση  Επιτροπής αστυνόμευσης ρεμάτων έτσι ώστε να υπάρχει από τη πλευρά των δήμων καταγραφή και παρακολούθηση". 

"Τον Σεπτέμβριο του 2017 ήμασταν στο Λούρο κάναμε πράγματα που δεν είναι δική μας αρμοδιότητα"

Στην συνέχεια ο κ.Ιωάννου  ανέφερε μια σειρά από έργα που έχουν γίνει στην περιοχή του Λούρου το 2016 -17 που δεν ήταν ευθύνη της Περιφέρειας. 

"Έχουν γίνει μελέτες οριοθέτησης ρεμάτων; Απ' όσο γνωρίζω  σε άλλους δήμους έχουν γίνει… "

Σύμφωνα με τον 42/58 τα ρέματα ανήκουν στις αρμοδιότητες των δήμων.

Η υπερχείλιση, δεν έγινε από τον Λούρο ποταμό, αλλά από τον ξηροπόταμο ο οποίος είναι ρέμα.

Το 2016-17 κάναμε αντιπλημμυρικά έργα 400.000 ευρώ, ανέφερε μεταξύ άλλων ο Αντιπεριφερειάρχης, Στράτος Ιωάννου. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου