Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Παρασκευή, Μαρτίου 29, 2013

ΠΡΕΒΕΖΑ: Σχολικά Πρωταθλήματα της Τοπικής Ένωσης Σκακιστικών Σωματείων


Το Σάββατο 2 Μαρτίου και Κυριακή 3 Μαρτίου πραγματοποιήθηκαν στην Κέρκυρα τα Σχολικά Πρωταθλήματα της Τοπικής Ένωσης Σκακιστικών Σωματείων Δυτικής Ελλάδας (ΤΕΣΣΔΕ) για το 2913.


Για μία ακόμη φορά οι αθλητές και αθλήτριες της Σκακιστικής Ένωσης ΝΙΚΟΠΟΛΗ Πρέβεζας πραγματοποίησαν πολύ καλές εμφανίσεις και κατέκτησαν σημαντικές θέσεις στις κατηγορίες τους μεταξύ 350 συμμετεχόντων.

Συγκεκριμένα:

Πετρούλα Κευσίκογλου, 1η κοπέλα στην κατηγορία της Ε΄ Δημοτικού
Οδυσσέας Τζίμας, 2ος-7ος στην κατηγορία της Δ΄ Δημοτικού
Κωνσταντίνος Βασιλάς, 2ος στην κατηγορία της Β΄ Δημοτικού
Κωνσταντίνος Κανταρέλης, 4ος στην κατηγορία της Β΄ Δημοτικού

Ο Σύλλογος συγχαίρει τους αθλητές και τις αθλήτριες της Ένωσης για τις επιτυχίες τους και τους εύχεται νέες διακρίσεις στις επόμενες οργανώσεις τόσο της ΤΕΣΣΔΕ όσο και πανελλήνιες.

Επίσης πρόσφατα, με τη συμμετοχή πολλών παιδιών και των οικογενειών τους, η Σκακιστική Ένωση ΝΙΚΟΠΟΛΗ Πρέβεζας έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα της στο χώρο της Παλιάς Λαϊκής Αγοράς. Το φλουρί της πίτας έπεσε στον Χαράλαμπο Τσιρώνη ο οποίος κέρδισε μια δωροεπιταγή και σκακιστικό βιβλίο.

Σε ομιλία του πριν την κοπή της πίτας, ο πρόεδρος του ΔΣ κος Χρήστος Ζιώγας αναφέρθηκε στα σημαντικά βήματα που έχουν γίνει στην πόλη της Πρέβεζας και της ευρύτερης περιοχής, ώστε το σκάκι να έρθει κοντά στα παιδιά. 
Ευχαρίστησε θερμά τον κο Αθανασιάδη Αντρέα το μοναδικό προπονητή με πτυχίο στην προπονητική σκακιού για την προσφορά του και τόνισε ότι αυτή έχει συνεχή και θετικά αποτελέσματα.

Στη συνέχεια έκανε έναν σύντομο απολογισμό της χρονιάς που πέρασε. Αναφέρθηκε στη συμμετοχή της Ένωσης στο ομαδικό πρωτάθλημα και κύπελλο της Περιφέρειας το οποίο διοργανώθηκε με επιτυχία στην πόλη μας.

Τόνισε τα πολύ θετικά αποτελέσματα που είχαν όσα μέλη της Ένωσης συμμετείχαν στο Διεθνές Σκακιστικό Τουρνουά της Παλαίρου τον Ιούνιο του 2012 στο οποίο όλοι κατέκτησαν θέσεις πάνω από τη μέση του βαθμολογικού πίνακα, ενώ ο κος Ζιώγας αναδείχτηκε πρωταθλητής στο ατομικό πρωτάθλημα της Περιφέρειας.

Θύμισε ότι διοργανώθηκαν για τέταρτη συνεχή χρονιά οι καλοκαιρινές σκακιστικές εκδηλώσεις και επισήμανε ότι θα συνεχίσει η Ένωση να προσκαλεί σκακιστές επιπέδου με στόχο τόσο την ανάδειξη του αθλήματος όσο και την προβολή της περιοχής.

Αναφέρθηκε κυρίως στις δύο νέες διοργανώσεις που πραγματοποίησε η Ένωση με μεγάλη επιτυχία: πρώτον, το Σχολικό Ατομικό Πρωτάθλημα και το Σχολικό Ομαδικό Κύπελλο και δεύτερον το Διαγωνισμό Επίλυσης Σκακιστικών Προβλημάτων. Με την ευκαιρία, μάλιστα, αυτής της αναφοράς, απονεμήθηκαν τα μετάλλια στους πρωτεύσαντες: τον Παγγέ Βασίλειο (185 βαθμοί) στην κατηγορία των παίδων και τον Κωνσταντίνο Σαμωνά στην κατηγορία των ενηλίκων (189 βαθμοί).

Τελειώνοντας, ο κος Ζιώγας τόνισε ότι απώτερος στόχος της Ένωσης είναι να καθιερωθούν όλες αυτές οι εκδηλώσεις κι αν είναι δυνατό, να πολλαπλασιαστούν. Ευχαρίστησε τόσο τους δημόσιους φορείς όσο και τους ιδιώτες της τοπικής κοινωνίας που βοηθούν όλα αυτά τα χρόνια στις διάφορες εκδηλώσεις και ευχήθηκε να συνεχιστεί η προσφορά τους τα επόμενα χρόνια παρά τη δύσκολη οικονομική κατάσταση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου