Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Πέμπτη, Μαρτίου 28, 2013

Μια βδομάδα κειτεται νεκρή θαλάσσια χελώνα στην παραλία του Οικ. Ψαθάκι της Πρέβεζας



Δηλώνω ότι δεν είμαι φανατικός οικολόγος-περιβαλλοντολόγος-φιλόζωος από τους υποκριτές που εμφανίζονται και αντιδρούν εκεί που δεν πρέπει και εκεί που χρειάζονται ψάχνεις να τους βρεις , αλλά είμαι περισσότερο από αυτούς ευαισθητοποιημένος.


Στον παραλιακό δρόμο που ξεκινάει από το καρνάγιο στο βαθύ με διεύθυνση προς νέο οικισμό Ψαθακίου , μετά το σπίτι του κ. Σαρδελή στα 100-150m περίπου στην άκρη της ακτής πάνω στην άμμο εδώ και μία εβδομάδα περίπου βρίσκετε το κουφάρι μιας θαλάσσιας νεαρής χελώνας διαστάσεων μήκος 85 cm και πλάτος 55cm σε αρχικό στάδιο σήψης , λόγω Ιονίου και γειτνίασης με την Ζάκυνθο θα πρέπει να είναι καρέτα-καρέτα. Λόγω του μικρού μεγέθους της λέω ότι είναι νεαρή και χωρίς να βλέπω εξωτερικά σημάδια που να δείχνουν ότι δολοφονήθηκε τουλάχιστον βίαια με όπλο ή αιχμηρό εργαλείο καταλήγω και στο συμπέρασμα ότι μπορεί να πέθανε ή από ηθελημένη δηλητηρίαση ή από βίαιο πνιγμό.

Χωρίς όμως να θέλω να ενοχοποιήσω τίποτα και κανέναν και απευθυνόμενος σε όσους ασχολούνται ή εργάζονται στην θάλασσα λέω μόνο και να θυμίσω τα εξής που ίσως μας διαφεύγουν, για την χελώνα ή τα δελφίνια και οποιοδήποτε άλλο ζώο η θάλασσα είναι το σπίτι τους και στο σπίτι τους αναζητούν την τροφή τους, ενώ ο άνθρωπος είναι εισβολέας στη θάλασσα και δεν πρέπει σε καμιά περίπτωση ενώ αρπάζουμε την τροφή τους επειδή εκείνα την διεκδικούν να φτάνουμε στο σημείο να τα δολοφονούμε. Η χελώνα βρίσκεται ακόμη εκεί, δεν ξέρω ποιος έχει αρμοδιότητα να πρέπει να αναγνωριστεί και να καταγραφεί και τελικά να απομακρυνθεί ή να ταφεί.

prevezainfo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου