Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Παρασκευή, Μαρτίου 01, 2013

ΠΡΕΒΕΖΑ:Συναντήσεις του Δημάρχου για Θέματα που αφορούν την Αγροτική Αγορά και τον προγραμματισμό των Έργων της ΣΑΤΑ


Θέματα που αφορούν την καλύτερη λειτουργία της   Αγροτικής Αγοράς  συζήτησε ο Δήμαρχος Πρέβεζας Χρήστος  Μπαϊλης  με εκπροσώπους  των οπωροπωλών του προέδρου της Ε.Ν.Α Πρέβεζας Λεωνίδα Ραβανού   (ο οποίος  αποχώρησε στην πορεία της συνάντησης ) και υπηρεσιακούς παράγοντες .



Ο κ.Μπαϊλης  άκουσε  τα ζητήματα που  τέθηκαν  από τους εκπροσώπους των φορέων αναφορικά με την  λειτουργία της  Αγοράς ενημερώνοντάς τους και για τις επαφές που είχε ο ίδιος με τον Υπουργό Αγροτικης Ανάπτυξης  προκειμένου να  δημοσιευτεί το  συντομότερο δυνατό ο κανονισμός λειτουργίας , βάσει και των προτάσεων που θα καταθέσει ο Δήμος της Πρέβεζας.

Ο Δήμαρχος Πρέβεζας μίλησε για ταύτιση απόψεων με τους εκπροσώπους των οπω ροπωλών   υπογραμμίζοντας ότι ο Δήμος από την πρώτη στιγμή υποστήριξε  την συμμετοχή  μόνο παραγωγών στην Αγροτική Αγορά  προκειμένου αφενός οι ίδιοι να ενισχύσουν το εισόδημά τους και αφετέρου οι καταναλωτές να   προμηθεύονται ποιοτικά προιόντα σε φθηνές τιμές.

Οι υπηρεσίες  του Δήμου  θα  κινηθούν προς αυτή την κατεύθυνση, προασπίζοντας την  παρουσία των παραγωγών στην  Αγροτική Αγορά ενώ  ο  κ. Μπαίλης  ανέφερε ότι ο ίδιος  βρίσκεται  σε συνεχή επαφή με  τις αρμόδιες  υπηρεσίες  έτσι ώστε το συντομότερο δυνατό να  διευθετηθεί το θέμα του κανονισμού λειτουργίας.


Ο προγραμματισμός  των έργων    που  αφορούν  το σύνολο του Δήμου  της Πρέβεζας και θα ενταχθούν στην ΣΑΤΑ   ήταν το αντικείμενο    ευρείας  σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο και στην οποία συμμετείχαν ο Δήμαρχος Πρέβεζας Χρήστος Μπαϊλης,  οι αντιδήμαρχοι Δημήτρης Κατσιπανέλης, Ευάγγελος Ροπόκης, Λάζαρος Πιπιλίδης, Χαράλαμπος Κακιούζης και Παντελής Μπαρτζώκας, οι εντεταλμένοι σύμβουλοι Γιώργος Φραγκούλης και Κοσμάς Κορωναίος και υπηρεσιακοί παράγοντες.

Κατά την  διάρκεια της σύσκεψης έγινε  αναλυτική  καταγραφή των  αναγκών  και  των προβλημάτων που έχουν  προκύψει, πολύ περισσότερο δε  μετά τις ζημιές που προκάλεσαν τα έντονα καιρικά φαινόμενα των τελευταίων εβδομάδων.

Όπως τόνισε ο Δήμαρχος Πρέβεζας  κ.Μπαϊλης  η προσπάθεια που γίνεται  είναι  καλυφθούν όσο το δυνατόν περισσότερες ανάγκες παρότι η χρηματοδότηση  από την ΣΑΤΑ είναι μειωμένη έως  και ποσοστό 60% σε σχέση με προηγούμενα  χρόνια.

Ο προγραμματισμός των έργων θα συζητηθεί και στο Δημοτικό Συμβούλιο ενώ στην εκπόνησή του   σχεδιασμού θα  δοθεί έμφαση στις παρεμβάσεις που θα δώσουν λύσεις σε καθημερινά προβλήματα και συνάμα θα  αναβαθμίσουν τις υποδομές του Δήμου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου