Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Σάββατο, Απριλίου 27, 2013

ΠΡΕΒΕΖΑ: "ΠΑΣΧΑΛΙΑΤΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ" Του Γιάννη Νικολαίδη


Ντοκιμαντέρ με τίτλο "ΠΑΣΧΑΛΙΑΤΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ" - Πρεβεζάνικα ήθη και έθιμα της Μεγάλης Εβδομάδας. Μια πολύ σημαντική δουλειά με σπάνιο και ανέκδοτο οπτικό υλικό είχαν την τύχη να παρακολουθήσουν όσοι παρευρέθηκαν χτες στο Πολιτιστικό Κέντρο Πρέβεζας.
Ο  φακός του πρεβεζάνου κινηματογραφιστή Γιάννη Νικολαίδη μας ταξίδεψε σε εποχές που οι νεώτεροι είχαν την ευκαρία να μάθουν αλλά και οι παλαιότεροι να θυμηθούν.

Η αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου ασφικτικά γεμάτη και όσοι παρευρέθηκαν έμειναν καταενθουσιασμένοι από την προβολή της ταινίας μιας και  ο φακός του πρεβεζάνου κινηματογραφιστή τους θύμισε τις όμορφες ξέγνοιαστες στιγμές του Πάσχα αλλά και την "Μαγεία" που εμπεριέχει η Μεγάλη Βδομάδα.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους μεταξύ άλλων: Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νικοπόλεως και Πρεβέζης κ. Χρυσόστομος, Ο Δήμαρχος κ. Μπαίλης και ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης κ.Ανατολιωτάκης.Την παρουσίαση της εκδήλωσης έκανε η κ. Α.Μπουκουβάλα.

Χαιρετισμούς Απηύθυναν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νικοπόλεως και Πρεβέζης κ. Χρυσόστομος , ο ο κ. Μπαίλης, ο κ. Ανατολιωτάκης,η κ. Τζούρου Γραμματέας του Πολιτιστικού Συλλόγου. Ο επίτημος Πρόεδρος του Ελληνικού Συνεδρίου κ.Κούρτης έβαλε το κοινό στο κλίμα της ταινίας από τα ήθη και τα έθιμα της περιοχής μας.

Μετά την προβολή της ταινίας ο δημιουργός του Ντοκιμαντέρ κ. Γ. Νικολαίδης απηύθυνε χαιρετισμό λέγοντας " Η ταινία αυτή θα μπορούσε να χαρακτηριστεί "Έργο Ζωής" και αυτό γιατί βασίστηκε σε συγκέντρωση βίντεο υλικού 25 χρόνων και φωτογραφικού υλικού 100 χρόνων".


Η διαδικασία του μοντάζ όπως δήλωσε ο κ. Νικολαίδης χρειάστηκαν εκατοντάδες ώρες εώς ότου φτάσουμε στο αποψινό αποτέλεσμα.Επίσης ο κ. Νικολαίδης μεταξύ άλλων δήλωσε ότι από την στιγμή που θα γεννηθεί το πνευματικό παιδί παύει να ανήκει στον δημιουργό του ,αλλά ανήκει στο κοινό του.

Σαφέστατες αιχμές άφησε ο κ. Νικολαίδης για αυτούς οι οποίοι πέρνουν με απευθείας ανάθεση από την πολιτεία για την δημιουργία Ντοκιμαντέρ λέγοντας ότι "Τις προσβάσεις τις έχουν πάντοτε οι ίδιοι και οι ίδιοι"ενώ ζήτησε την στήριξη από την πολιτεία προκειμένου άνθρωποι οι οποίοι παράγουν έργο να καταφέρουν να επιβιώσουν.Την βραδιά αυτή ο κ. Νικολαίδης την αφιέρωσε στον αγαπημένο του φίλου που πριν από λίγες μέρες έφυγε από την ζωή.. τον Τάκη Κατσή. 





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου