Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Δευτέρα, Απριλίου 29, 2013

ΠΡΕΒΕΖΑ:Εμφάνιση ασθένειας των πλατανιών



Την προσοχή όλων των φορέων προκειμένου να αποφευχθεί η μετάδοση της νόσου των πλατανιών η οποία δυστυχώς εμφανίστηκε σε δέντρα της περιοχής του Αχέροντα από την πλευρά της Πρέβεζας, ζήτησε ο διευθυντής Δασών Πρέβεζας Βασίλης Δάλαρος, μιλώντας κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας.
Όπως είχε επισημάνει εδώ και καιρό ο κ.Δάλαρος , η παρουσίαση της νόσου και στην Πρέβεζα ήταν θέμα χρόνου και η ανησυχία του τελικά επιβεβαιώθηκε. Σύμφωνα με τον επικεφαλής της Διεύθυνσης Δασών, στόχος είναι να απομονωθούν τα άρρωστα δέντρα έτσι ώστε η νόσος να περιοριστεί στο πρώτο της στάδιο.
 Αν ο μύκητας ξεφύγει και προσβάλλει μαζικά τα δέντρα η καταστροφή θα είναι ανυπολόγιστη αφού μπορεί μέσω των έργων της Ιόνιας Οδού να κινδυνεύσει μέχρι και το πλατανόδασος της Κλεισούρας.

 «Επειδή υπάρχει σοβαρός κίνδυνος διάδοσης της ασθένειας και σε άλλες περιοχές πρέπει να ληφθούν προληπτικά φυτοπροστατευτικά μέτρα προκειμένου να περιοριστεί η διασπορά της ασθένειας» υπογραμμίζει ο κ. Δάλαρος και τονίζει πως σε εξαιρετικές περιπτώσεις που θα δοθεί άδεια από την Δασική Υπηρεσία για να εκτελεστούν έργα σε περιοχές που φύονται άτομα πλατάνου θα πρέπει όλα τα μηχανήματα που θα χρησιμοποιούνται να πλένονται και να απολυμαίνονται σχολαστικά.

 Την ίδια στιγμή ο Σύλλογος Γεωπόνων Πρέβεζας στέκεται αρωγός της προσπάθειας του κλιμακίου των ειδικών επιστημόνων σε συνεργασία με όλους τους φορείς, ώστε να αντιμετωπιστεί άμεσα η ασθένεια του πλατάνου.

 Ήδη ο πρόεδρος του Συλλόγου Γεωπόνων Πρέβεζας κ. Τάσος Γάτσιος και ο γραμματέας κ. Κώστας Αρετάκης έχουν επισκεφθεί τα στενά του Αχέροντα για να δουν την έκταση της προσβολής και έχουν έρθει σε επαφή με κατοίκους της περιοχής αλλά και με τους Δήμους Σουλίου και Πάργας.






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου